Indulhatnak a fejlesztések

Aradszki András (Fidesz-KDNP), energiaügyi államtitkár, országgyűlési képviselő bejelentette, hogy módosították az idei költségvetést, így Érd 4 milliárd Ft-ot kaphat az év végéig, amelyből elindíthatja a Batthyány 2020 fejlesztési programot.

Hasonló tartalmaink:

 A Polgárok Háza dísztermében megrendezett sajtótájékoztatón politikus országos és helyi ügyekről egyaránt beszélt, beszámolt többek között arról, hogy az elmúlt öt évben közel félmillióval nőtt a munkavállalók száma Magyarországon. Ez főként a gazdasági fejlődés megindításának és a piacbarát beruházások növelésének köszönhető – fogalmazott a politikus.

2010-ben a Fidesz-KDNP kormány azt ígérte, hogy 1 millió új munkahelyet teremt. Ezzel kapcsolatban a 2011-ben elindított munkahelyvédelmi akciótervre hívta fel a figyelmet az államtitkár, amely programmal bizonyos célzott munkavállalói rétegek munkába állását kívánták elősegíteni, amely beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

A „Földet a gazdáknak” programról is beszámolt Aradszki András. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ebben Érd fontos szerepet tölt be, hiszen a városban lesznek a fővárosi és a Pest megyei földárverések. A programban országosan mintegy 350.000 hektár földterület kerül kalapács alá, aminek köszönhetően a magyar gazdák juthatnak földhöz, nyomon követhető módon. Ez a folyamat is hozzájárul ahhoz, hogy a kormány vidékfejlesztési programja megvalósuljon, amelynek az egyik célja, hogy a családi gazdaságok domináljanak a mezőgazdaságban.

Az országgyűlés kedden fogadta el az idei költségvetés módosítását. Ennek az egyik fontos eleme volt az több mint 20 milliárd forint, amely a „Modern városok” program elindításához szükséges. Ebből az összegből Érd 4 milliárd forintra jogosult, így a városban is elkezdődhetnek a fejlesztések előkészítő munkálatai.

Aradszki András a választókerülettel kapcsolatban többek között elmondta, hogy Diósd 230 millió forintos hitelkeretet kapott, így meg tudja vásárolni a volt Tigáz épületet, amelyből további 200 millió forint biztosításával egy új iskolaépület létesül a szomszédos településen.

Would you like to replay the video?
Címkék