Huszonöt érem maradt itthon

Az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Egyesület huszonöt érmet, közte tizennyolc aranyat, három ezüstöt és négy bronzérmet szerzett a Magyar Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség magyar bajnoki döntőjén. Az érdi Batthyány Általános és Sportiskola tornacsarnokában rendezett döntőn 163 sportoló mérte össze erejét három harctéren és 178 kategóriában, melyek közül az érdiek 18 aranyérmet nyertek.

Hasonló tartalmaink:

Összesen 178 kategóriában lehetett indulni a magyar bajnoki döntőn, szakágra, korosztályra és nemre való tekintettel. A magyar bajnoki döntő győztesei automatikusan a magyar válogatott tagjai is lettek, hisz az aranyérmesek vezetik az összesített ranglistát.
„Az egyesületünk teljesítette azt, amit a szakszövetség elvárt, illetve, amit elvárnak egy színvonalas verseny szervezőjétől, ebből a szempontból jól szerepeltünk, s itt szeretném kiemelni és megköszönni az egyesületünk önkénteseinek a segítséget. Nélkülük nem mehetett volna ennyire flottul ez a rendezvény” – kezdte értékelését Balogh Péter az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Egyesület vezetője, a rendezvény szervezője.
Ami az eredményeket illeti, a szervező korábban adott interjújában elmondta, hogy előzetesen tizenöt dobogós helyezéssel is elégedett lett volna csapatától, az ÉSWS SE-től, ám ezt túlteljesítették az érdiek, mivel összesen huszonöt érmet (18 arany-, három ezüst-, négy bronzérmet) szereztek, pedig a számukra legjobb kategória, a full-contact küzdelem elmaradt.

Would you like to replay the video?

A magyar bajnoki döntő igen látványosra sikeredett, hiszen a három küzdőtéren folyamatosan zajlottak a versenyek külön szakágakra bontva, így akit a küzdelem érdekelt, az azt követhette, aki fegyveres harcot akart látni, az pedig az ottani versenyzőket figyelhette.

Az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Egyesület facebook oldalán számos igen látványos videót találnak a magyar bajnoki döntőről.

Címkék