Meteorzápor a Mix Kupán

Hetedik alkalommal rendezte meg a Delta Röplabda Sportegyesület a DELTA Mix vegyes kupát a Bolyai János Általános Iskola tornatermében, ahol nyolc csapat vett részt két négyes csoportban, majd a rájátszásban a Meteor csapata diadalmaskodott.

Hasonló tartalmaink:


A hagyománnyá váló Delta-Mix Kupára szokás szerint ismét nyolc csapat nevezett közel ötven fővel, amelyek két négyes csoportot alkottak, s az itteni továbbjutók a rájátszásban mérték össze erejüket. A versenyen férfiak és nők is részt vettek, s a vegyes röplabda szabályai szerint játszottak, azaz a férfiak támadóérintést, ütést felugrásból a hármas vonalon belülről nem hajthattak végre – ez alól a kupa napján 69. születésnapját ünneplő Mészáros József volt a kivétel, aki korábban a Pénzügyőr csapatában versenyszerűen röplabdázott.
A nyolcból hat csapatban is szerepeltek korábbi vagy jelenlegi érdi röplabdázók, így a Jackpot vagy a Duna Delta névre hallgató gárdák is pályára léptek, előbbi hatodik, míg utóbbi egy hellyel mögötte a hetedik helyen végzett. A dobogó legalsó fokára a Block Out, a második helyre a Game-kapocs ért fel, a kupát pedig a Meteor gárdája hódította el.

röplabda_2800_kep_1
„Megfiatalodott a társaság, az eddigiekhez képest sokkal több fiatal vett részt a tornán, ezalól kivétel Mészáros Józsi bácsi, a Pénzügyőr korábbi játékosa, aki éppen a torna napján ünnepelte 69. születésnapját – mondta el Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE vezetőedzője, a kupa szervezője, aki hozzátette: Külön öröm, hogy a nyolc résztvevő csapatból csak kettő volt olyan, ahol nem szerepelt a Delta egykori, vagy mostani növendéke.”
Dömötör-Mátrai Beáta elmondta azt is, hogy január elsején, éjfélkor indul útjára a labda a Batthyány tornacsarnokban a hagyományos, az adott évszámnak megfelelő hosszúságú röplabda torna, amely jövőre így 2016 perc hosszú lesz. Ennek kapcsán a Delta RSE vezetőedzője megjegyezte, hogy ugyan még hivatalosan nem lehet nevezni, de a húszból már hat-hét csapat jelezte részvételi szándékát.

Címkék