Felkészültek a télre

Bár a mostani időjárás nem ezt sugallja, de hamarosan itt a tél. Ugyanakkor – többek között – a Pest megyei úthálózat karbantartásáért is felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt-től akár már ma is beköszönthetne a zord idő, a cég számára ugyanis november 10-e a téli időszámítás kezdete.

Hasonló tartalmaink:

Ha csak a Magyar Közút Nonprofit Zrt-n múlik, akkor a közlekedőknek nem kell tartaniuk attól, hogy a következő hónapokban bármilyen váratlan helyzet is adódik az utakon, fogalmazott a vállalat Pest megyei igazgatója. Magyari László elmondta, mind a gépek, mind pedig a szakemberek felkészültek a télre. Magyari László hozzátette, természetesen nem csak a gépeket és az embereket, hanem az úthálózatot is fel kell készíteni a rossz időre. Mint mondta, ez Pest megyében azért is különösen fontos, mert ez az ország legforgalmasabb területe, így ha bármilyen probléma adódik, az akár több tízezer ember életét is megkeserítheti.

Akármennyire is felkészülve várják a közlekedés zavartalanságáért felelős szervezetek a téli időszakot, mindig adódhatnak olyan helyzetek, amivel előre nem számoltak. Ilyen például az időjárás is, ami a mostanában többször is megtapasztalt rapszodikusságával sok kellemetlenséget okozhat.

A szakember hangsúlyozta, akár a most beköszöntő téli hónapokban, akár az év bármely más szakában járunk, a közlekedés zavartalansága nem csupán a közútkezelőn vagy éppen a rendőrségen, esetleg a katasztrófavédelmen múlik, hanem a közlekedők felkészültségén és hozzáállásán is.

Would you like to replay the video?
Címkék