Az internet veszélyei

vlcsnap-2015-11-11-16h05m27s219Az internet veszélyei címmel tartott előadást Pintér Imre bűnmegelőzési tanácsadó kedden délután a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban. Miután az eseményt az iskola szülői munkaközössége szervezte, így ez alkalommal elsősorban a felnőtt korosztályt várták az előadásra.

Hasonló tartalmaink:

A Gárdonyi Iskolában rendszeresen tartanak a diákoknak bűnmegelőzési előadásokat az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai, azonban most a hagyományoktól eltérően elsősorban a szülők figyelmét próbálták felhívni az internet veszélyeire. A program egy előadássorozat első állomása – mondta el Pintér Imre. A bűnmegelőzési tanácsadó kiemelte: fontos a szülők tájékoztatása is, hogy tisztában legyenek azzal, hogyan óvhatják meg gyermekeiket a rájuk leselkedő veszélyektől. Pintér Imre hozzátette: minden alkalommal más és más témakört járnak majd körül a tervek szerint, az igényeknek megfelelően.

Az előadás során Pintér Imre beszélt többek között az interneten keresztül történő zaklatásokról, bántalmazásokról és az internetes csalásokról is. Majd felhívta a szülők figyelmét arra is, hogy ami a világhálóra egyszer kikerül, az ott is marad. Ezért fontos felügyelni azt, hogy a gyerek milyen tevékenységet végez az interneten – tette hozzá a bűnmegelőzési tanácsadó.

Legközelebb január végén tartanak hasonló, szülőknek szóló tájékoztató, figyelemfelhívó előadást a Gárdonyi Iskolában. Akkor elsősorban a drogokról és az alkoholfogyasztásról lesz szó.

Would you like to replay the video?
Címkék