Ismertették a költségvetést

Az elfogadott költségvetés részletes ismertetése, a szakreferensek bemutatása és az Öko-napokon való részvétel volt a témája az Ifjúsági Önkormányzat első sajtótájékoztatójának, amit Tomka Lilla diákpolgármester vezetésével tartottak meg november 11-én a Polgárok Háza dísztermében.

Hasonló tartalmaink:

A szeptember végén megalakult városi diáktestület nyolc tagból áll. A diákpolgármester munkáját két diák-alpolgármester és öt diákképviselő segíti. Ezúttal mindannyian jelen voltak a szerdai sajtótájékoztatón, ugyanis Tomka Lilla diákpolgármester egyenként bemutatta az egyes feladatok szakreferenseit.

A diáktestület elsősorban olyan programokat támogat, amelyek az érdi diákság érdekeit szolgálja, és amelyekbe a legtöbb általános- és középiskolás tanuló bekapcsolódhat. Többek között több mint 3,3 millió forintot különítettek el tanulmányi kirándulásokra, de segítik a végzős középiskolások hamarosan sorra kerülő szalagavató ünnepségeinek költségcsökkentését is azzal, hogy átvállalják ezen nagyszabású rendezvények terembérleti díját.

Would you like to replay the video?

Ezen kívül az iskolai stúdiók felszerelésére is szánnak forrást, ennek részleteiről Erdélyi Áron diák-alpolgármester számolt be a sajtótájékoztatón. Az intézmények egy hónapon keresztül pályázhatnak azon technikai eszközök beszerzésére, amelyek segítségével az iskolák audió központjait fejleszthetik.

Erre a tanévre szól az a kineziológiai program, amivel a tanulási és magatartási nehézségekkel küszködő diákok felzárkóztatását kívánja segíteni az Ifjúsági Önkormányzat. Gregor Alexandra diák-alpolgármester kifejtette: ebben a készségfejlesztő programban, természetesen nem kötelező részt venniük az intézményeknek, de amelyikben lesz fogadóképesség, azoknak forrást biztosítanak ahhoz, hogy heti rendszerességgel bevezethessék a tanulást segítő módszert – mondta a diák-alpolgármester.

Majd Gregor Alexandra arról is beszámolt, hogy az Ifjúsági Önkormányzat döntése alapján, a költségvetésükből támogatják az érdi Öko-napokat is. Városunkban három általános iskola viseli az „Öko-iskola” címet, a Érdligeti, a Bolyai és a Teleki iskola. A „Fogadj örökbe egy területet” programhoz – amely arról szól, hogy rendszeresen tisztítják és gondozzák ezeket a helyeket – biztosítják a szükséges eszközöket, a műanyagzsákokat és a kesztyűket. Ezen kívül, az Élő bolygó – Élő város klímaprogram keretében meghirdetett, Virágzó kertváros elnevezésű városi fotópályázat díjazásához is szeretne hozzájárulni a diáktestület. Úgy döntöttek, hogy különdíjat ajánlanak fel a versenyzőknek – tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Utóbbi pályázat célja, hogy a város lakóival közösen megalkotott Virágzó kertváros képe, ennek keretében az Érden bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok küldhetnek fotót kertjükről. A legjobb alkotások jutalomban részesülnek, a díjakat pedig Áder János Magyarország köztársasági elnöke adja majd át.

Tomka Lilla diák-alpolgármestereivel közösen ismertette az általuk nemrégen, ellenszavazat nélkül, egyhangúlag elfogadott, tízmilliós költségvetés részleteit.

Érdi Újság 

Bálint Edit  

Címkék