Bukás az utolsó hazai meccsen

Az Ercsi úti sporttelepen kapott ki 2–0-ra az Érdi VSE labdarúgó csapata az NB III Nyugati csoportjának 16. fordulójában a Tatabánya FC-től.

Hasonló tartalmaink:

Szeptemberben új, olasz tulajdonos érkezett a Tatabánya FC labdarúgó csapatához Massimiliano Caroletti személyében, aki az akkor a tabella 15. helyén tanyázó tatabányaiakhoz Giordano Bruno olasz vezetőedzőt és tizennégy légióst hozott a csapathoz, s ugyan nem indult zökkenőmentesen a tatabányaiak harmadosztályú szereplése, az elmúlt fordulókban sorra nyerik meccseiket, ezt legutóbb az érdiek bánták.

DSC_0293 (2)
A tabella csalóka, hisz az alapján azt mondhatnánk, hogy a kilencedik érdiek hazai környezetben komoly győzelmi reményekkel léptek pályára az Ercsi úti sporttelepen a tizennégy ponttal 13. helyen álló Tatabánya FC ellen, mégis ha azt is tudjuk, hogy a vendégek elmúlt három bajnoki meccsüket fölényesen megnyerték már árnyaltabb képet fest a történet.
A kezdő tizenegybe kilenc légióst nevező Giordani Bruno csapata jól kezdte a meccset, s csak Kertész Ferenc bravúrjain és a védelem tisztázásain múlt, hogy nem került hamar hátrányba Limperger Zsolt csapata, aztán a 27. percben egy baloldali szögletet Kamil Kopunek fejelt a hosszúra, s ha Giordano Marco nem ér oda, akkor simán mellémegy, ám a tatabányai támadó odaért, öt méterről pofozta be a vendégek vezetését jelentő találatot Kertész kapujába.
A kapott gól utáni percekben kissé görcsössé vált az érdiek játéka, akik a középpályán nem tudták megtartani a labdát, s ebből rendre rohamozni tudott a vendég csapat – a félidőig sikertelenül.
A fordulás után az érdieknek sikerült megnyugodniuk, s saját kapujához szögezték a Tatabányát, de Limperger Zsolt fiai ritkán jutottak komoly gólszerzési lehetőséghez, amikor mégis, akkor általában távoli lövésekkel próbálkoztak, de mindig Amadio Remo kapusnál kötött ki a labda. Az egykapuzásból az érdiek nagyon rosszul jöttek ki, hisz a 79. percben a Tatabánya kontrázni tudott, s a kihagyó érdi védelem között Folmer Krisztián fejelt Kertész felett a kapuba, így eldöntve a találkozó végkimenetelét.

Would you like to replay the video?

Noha az utolsó tíz percben a szépítésért is támadott az Érdi VSE, még a becsületgólt sem sikerült belőni, így hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett a csapat, amely továbbra is a tabella 9. helyét foglalja el, s az őszi szezon elé kitűzött 26 pontos határhoz már csak egy győzelem szükséges, amit a 17. fordulóban a Csepel FC vendégeként gyűjthetnek be, azt követően csak február 14-én, az MTK Budapest II. otthonában lép legközelebb pályára az érdi csapat.

Érdi VSE – Tatabánya FC 0–2 (0–1)

Érd, Ercsi úti sporttelep, 300 néző. Vezette: Csonka (Bornemissza, Vad)
Érdi VSE: Kertész – Csiszár, Ebedli (Palásthy, 70. perc), Hegedűs – Balázsovics, Csizmadia (Király M., 89. p.), Kovács Béla (Skita, 60. p.), Honti, Cservenka – Gyurácz, Kelemen.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Tatabánya FC: Remo – Heras, A. Martinez, Lazar, Csemer (Bottone, 89. p.) – Giacomini, Kopunek, Portilla – Szabó Richárd (Pelagias, 58. p.), Marco (Folmer, 72. p.), Agüero.
Vezetőedző: Giordano Bruno
Gólszerző: Giordano Marco 27. perc, Folmer Krisztián 79. p.

A Diósdi TC-SELECT a bajnokság második helyén álló Videoton II. csapatához látogatott, ahol Géresi Krisztián 16., Büki Baltazár 24., és Bognár Bence 62. percben szerzett góljával 3–0-ra is vezetett a székesfehérvári gárda, ám a 90. percben Kokenszky Norbert szépített, de ez is kevés volt, miután 3–1-re kikapott Csurka Zoltán csapata, amelyet egyébként a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága az elmúlt héten az ETO FC Győr elleni mérkőzés után rendezési hiányosságok és nem megfelelő biztosításért írásbeli figyelmeztetésben részesítettek.

Eredmények, NB III, Nyugati csoport, 16. forduló:

III. kerületi TVE – Csornai SE 2–0
Sárvár FC – Dorogi FC 0–3
ETO FC Győr – TARR Andráshida SC 5–0
Videoton FC II. – Diósdi TC-SELECT 3–1
Balatonfüredi FC – MTK Budapest II. 3–0
Ferencvárosi TC II. – Puskás Akadémia FC II. 2–0
BKV Előre – Mosonmagyaróvári TE 1904 0–0

DSC_0259 (2)

Javában zajlanak a munkálatok az Ercsi úti sporttelepen, ahol a régi salakpálya helyét egy normál műfüves pálya veszi át.
„Egy minden igényt kielégítő edzőpálya megépítése 120-130 millió forintba kerülne, de mivel ekkor összeg erre a célra nem áll a város rendelkezésére, közösen az Érdi VSE-vel pályáztunk az MLSZ-nél a kivitelezésre. A jelenlegi konstrukcióhoz szükséges mintegy 46 millió forintnyi önerő a város költségvetésében elkülönítve szerepel. Bízunk benne, hogy a szabványos méretű, műfüves, világítással ellátott pálya építése még idén elkezdődik” – mondta el egy korábbi sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, Érd polgármestere.  A pálya harmada kész…

Címkék