A cápalányok bevették a sárkánybarlangot

Kiélezett, izgalmas mérkőzésen maradt alul egy góllal a Siófok KC elleni rangadón az ÉRD női kézilabda csapata az NB I 11. fordulójában, miután az utolsó percben a hét mezőnyjátékossal támadó vendégek belőtték huszonötödik góljukat, s ezzel eldöntötték a találkozót és 25–24-re nyertek.

Hasonló tartalmaink:


Tudva azt, hogy az ÉRD az elmúlt két fordulóban a Dunaújvárosi Kohász és a Fehérvár KC ellen – remek játékkal – két nagy skalpot, s fontos négy pontot gyűjtött, kijelenthető, hogy remek formában volt. És tudva azt is, hogy a Siófok ez alatt hazai pályán az Ipress Center-Vác ellen aratott nyögvenyelős győzelmet, míg egy fordulóval korábban a Fehérvár KC ellen is nehezen szerezte meg a két pontot a hazai pálya előnyével, az ÉRD számított a négypontos rangadó esélyesének, merthogy aki nyer, az telel a dobogó legalsó fokán az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC mögött (mivel a győriek a Dunaújvárosi Kohász KA-t közvetlen az érdiek meccse előtt verték 28–20-ra, az FTC pedig a papírformának megfelelően nyert 36–25-re a sereghajtó és pont nélkül álló Budaörs otthonában). Ezen túl, az ÉRD – Siófok meccs győztese kétpontos előnybe kerül a tabellán.
Már-már az érdiek védjegyévé vált – tisztelet a kivételnek –, hogy rosszul kezdenek a mérkőzés elején, s ez most is beigazolódott, hisz a Balaton-partiak 2–0-ra, majd 4–2-re és 6–3-ra is elléptek az átlövő Orbán Annamária és a balszélső, Erdősi Ildikó góljaival. Mindezt tették úgy, hogy mind a hat góljukat ugyanabból a formációból lőtték – két beállóval játszottak, s a szélről befutó Asma El-Gaui, valamint Daniela Piedade tartotta meg az érdi falat, így vagy Orbán Annamáriára, vagy Erdősire nem maradt ember. Igaz az érdiek tartását bizonyítja, hogy mindegyik hátrányból visszakapaszkodtak a meccsbe, így hiába vezetett például 12–9-re is a Siófok, mert mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a mélyponton. Aztán a 27. és a 28. percben is Barján Bianka két remek betörésből egyenlített és a vezetést is megszerezte Szabó Edina csapatának, a szünetre mégis 15–15-tel vonultak a csapatok, úgy, hogy az érdieknél nyolc (!) játékos vette be Szalamaha kapuját, míg a túloldalon a harminc perc alatt hétszer eredményes Orbán Annamária mellé csak négyen iratkoztak fel a góllövők közé.
A fordulás után hat percig kiegyenlített küzdelem zajlott, viszont a 36. és 41. perc között nem szerzett, de kapott négy gólt az ÉRD, ám az ötperces hazai gólcsendet tízperces siófoki kimaradás követte, amivel újból egyenlítettek a Klivinyi Kingáék. A hajrára érkezve kettővel lépett meg a Balaton-parti csapat, de az utolsó percben Katarina-Krpezs-Slezák egyenlíteni tudott.
Az utolsó vendég támadás előtt Christian Dalmose időt kért, s mindent egy lapra feltéve hét mezőnyjátékossal jött vissza a pályára. Ennek – az érdiek kárára – meg is lett az eredménye, mert a jobbáltlövő Michaela Hrbková betörésből szerezte meg a vezetést a Siófoknak. Még volt hátra húsz másodperc, hogy egyenlítsen az ÉRD, ám Kisfaludy nem tudott túljárni a remekül védő Szalamaha eszén, így a Siófok 25–24-re nyert, s ő telel a dobogó legalsó fokán.

Would you like to replay the video?

Igaz, úgy nem egyszerű nyerni, sőt kifejezetten ritka az olyan győzelem, amikor a csapat egyszer vezet a mérkőzésen…
A női kézilabda NB I góllövőlistájának listavezetőit éppen az ÉRD és a Siófok csapatai adják, hisz Katarina Krpezs-Slezák előnye négy gól volt Orbán Annamáriával szemben, de mivel a siófoki átlövő épp néggyel több gólt szerzett, így tizenegy meccsen lőtt 75–75 góllal állnak az élen.

„Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, mert küzdött a csapat, de sok technikai hibát vétettünk eladott labdákból, ki nem kényszerített hibákból, és ezt nem bírtuk el” – mondta a védekezésben remeklő, támadásban nagyot harcoló Kisfaludy Anett, aki két gólja mellett három hétméterest harcolt ki, majd hozzátette azt is, hogy mérges magára, de nem azért, mert az utolsó helyzetet elrontotta, hanem azért, mert védekezésben keményebben kellett volna odaállnia.

„Nagyon elfáradtam, hatalmasat küzdöttünk, megmutattuk azt, hogy igenis egy jó csapat vagyunk, és jól tudunk küzdeni, így mi nyertünk a végén. Nem tudom, hogy sikerült-e már Érden nyernünk, de szerintem mostanáig nem – mondta lihegve Orbán Annamária, aki oroszlánrészt vállalt a siófokiak sikeréből. „Együtt voltunk védekezésben és támadásban, jó volt a kapusteljesítmény, így összességében minden jó volt.” – mondta a góllövőlista élén az érdi Katarina Krpezs-Slezákkal közösen álló átlövő.

Az ÉRD a női kézilabda NB I-ben legközelebb csak január 3-án, vasárnap lép pályára az Ipress Center-Vác otthonában, ám addig a mostani hétvégén a Kupagyőztesek Európa Kupájának harmadik fordulójában kétszer is az Érd Arénában csapnak össze a horvát ZRK Umag gárdájával: november 21-én, szombaton 14 órától, november 22-én, vasárnap 13 órától.

Kézilabda, NB I, Nők, 11. forduló:
ÉRD – SIÓFOK KC 24–25 (15–15)
ÉRD: JANURIK – Fekete B.  2, SIGNATÉ 4, Klivinyi 3, KISFALUDY 2, M. González 1, Krpezs-Slezák 5. Csere: Gridnyeva, (kapus), Havronyina 4, Barján 2, Szabó L. 1 (1), Gulyás.
Edző: Szabó Edina
SIÓFOK KC: SZALAMAHA – El-Gaui 1, HRBKOVÁ 5, Aguilar 2, Piedade, ORBÁN ANNAMÁRIA 9 (2), ERDŐSI 5. Csere: Pastrovics (kapus), Németh Cs. 1, Such 2, Nyikitina, Petersen, Deáki.
Edző: Christian Dalmose
Érd Aréna, 1100 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–2. 12. p.: 6–6. 17. p.: 7–10. 26. p.: 12–12. 36. p.: 18–18. 41. p.: 18–22. 51. p.: 22–22. 58. p.: 24–24.
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: – Nagyon gyenge első félidőt produkált a csapatom. Bármennyire is küzdöttek a második félidőben, nem tudták visszahozni a hátrányt. Egy küzdelmes, jó mérkőzés volt.
Christian Dalmose: – Tizenöt-tizenötös első félidő után jól kezdtük a második félidőt, annak ellenére, hogy meg volt az esélyünk az előny növelésére, a játékvezetők és Aguilar hibáiból nem tudtuk ezt megtenni. Örülök a két nagyon fontos pontnak.

A játéknap további eredményei:
Győri Audi ETO KC – Dunaújvárosi KKA 28–20 (12–12)
Legjobb dobók: H. Löke 7, Tomori 5, Planéta, Broch, Bódi 3–3, ill. Kovács Anna 9, Bulath, Azari Triscsuk 3–3.

Budaörs – FTC-Rail Cargo Hungaria 25–36 (12–20)
Legjobb dobók: Ivanics, Szabadfi 4–4, Zsigmond, Földes K., Karalyos, Bárdi 3–3, ill. Zácsik, Szekerczés 7–7, Hornyák D. 4, Mészáros, Kovacsicz, Lukács 3–3.

fotó: handballerd.hu

Címkék