Szinkronúszó verseny az Arénában

Közel háromszáz versenyző szerepelt november 28-án, szombaton az Érd Arénában megrendezett III. Aquatic Cewe Kupa szinkronúszó versenyen. Az érdi szinkronúszók közül többen érmes helyezést értek el.

Hasonló tartalmaink:

Harmadik alkalommal rendezte meg az Aquatic Szinkronúszó Egyesület utánpótlás versenyét, az Aquatic Cewe Kupát. A tavalyi évhez hasonlóan idén is az Érd Aréna adott otthont az eseménynek. Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, összesen 13 klub képviseltette magát. 7-15 éves korig mindenki megmérettethette magát.

Erdős Eszter, az Aquatic Szinkronúszó Egyesület vezetőedzője elmondta, hogy fontos szerepelt tölt be a verseny az utánpótlás nevelés szempontjából, hiszen az egészen kezdők is megmutathatják, mit tanultak néhány hónap alatt.

Magyarországon 20 éve létezik a szinkronúszás, annak idején három klubbal indult a sportág hazai története. Azóta folyamatosan csatlakoztak a klubok, így jutottak el a 24 egyesülethez.

Azok az érdi lányok, akik két éve kezdték a szinkronúszást, idén már zenés kűrrel szerepeltek, ők tavaly még zene nélkül mutatkozta be. Közülük a Horváth Fruzsina, Karádi Regina, Kernács Kinga trió a második helyen végzett, a Veress Eszter, Tóth Hanna és Matolcsi Viktória alkotta csapat harmadik helyet szerzett. A Réder Anna, Orbán Zita páros pedig éppen csak lecsúszott a dobogóról.

Would you like to replay the video?
Címkék