Úthelyreállítás a Sárd utcában

vlcsnap-2015-12-01-19h36m53s122Útburkolatfelújítási munkálatok zajlanak a Sárd utcában. A területen korábban vízvezeték-rekonsrukciót hajtottak végre a szakemberek és a régi csatornát is újra kiépítették.

Hasonló tartalmaink:

Jelenleg a kritikussá vált útburkolatot cserélik ki újra és a vízelvezetési rendszert is építenek a szakemberek. A munkálatok várhatóan december közepére befejeződnek.

A Sárd utca mélyen fekvő terület, ebből számos vízügyi probléma is adódik. Tavaly már kicserélték a vízfőnyomócsövet az utcában, idén pedig a régi csatornaszakaszok is megújultak. Kopor Tihamér a településrész képviselője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az elvégzett munkálatok miatt az útfelület állapota kritikussá vált, így a korábbi sávos helyreállítás helyett most teljes szélességében új burkolatot kap az utca, valamint kiépítik a vízelvezetést is.

Ahhoz hogy a kivitelezés megvalósuljon, rengeteg szervezésre volt szükség, hiszen az unió által is támogatott csatornázási projekt eredetileg nem tartalmazta a Sárd utcát, ugyanis a területen már volt kiépített hálózat. Azonban annak rendszerbe integrálása nehéz lett volna, főként műszaki problémák merültek fel.

Kopor Tihamér a jelenleg is zajló úthelyreállítással kapcsolatban elmondta, hogy a munkálatok egy hónappal ezelőtt kezdődtek az árkok kialakításával, melyhez előre gyártott betonelemeket használtak.

Would you like to replay the video?

A közlekedés kapcsán a képviselő hozzátette, hogy amennyiben a táblákra nem figyelnek kellően az autósok, úgy rendőrségi ellenőrzésekre is lehet majd számítani a megújult utcában.

Címkék