80 felett is aktívan

Érd önkormányzata évek óta ajándékkal köszönti a 80., 90. és 100. születésnapjukat ünneplő lakosait. Csütörtök délelőtt Sebestyén Dávidhoz és feleségéhez, Juliannához csöngetett be Kopor Tihamér önkormányzati képviselő, hogy átadja T. Mészáros András polgármester üdvözletét, és az önkormányzat ajándékát.

Hasonló tartalmaink:

Az idős házaspár mosolyogva nyitotta ki az érdligeti ház kapuját. A nyolcvanéves Sebestyén Dávid és felesége, Juliska, kedves, vidám, és a mai napig tevékeny emberek: bár Juliska nehezen mozog, példás rendet tart a házban – ebben gyermekei, unokái is segítik – férje pedig szenvedélyes kertész: paprika, paradicsom, többféle fűszernövény és zöldség nő a keze alatt, nem beszélve a gyümölcsökről – kertjük büszkesége a sokfajta szőlőből álló lugas. Sebestyén úr nyulat, galambot is tenyészt.

– A hosszú élet titka az, hogy mindig aktívnak kell lenni – vallotta mosolyogva Sebestyén Dávid, aki feleségével 1968-ban költözött Érdre.  Mindketten cecei születésűek, egy rokon révén kerültek városunkba. Azóta igazi érdivé váltak: ötvenedik házassági évfordulójukat az érdligeti református templomban ünnepelték négy esztendeje.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sebestyén úr évtizedekig dolgozott az egyik fővárosi postahivatalnál kézbesítőként, majd csoportvezetőként, míg felesége a Széchenyi iskola konyháján volt állásban, ezt követően egy fővárosi irodában dolgozott nyugdíjazásáig. Három gyermekük született – két lány és egy fiú –, közülük ketten Érden élnek. Nagy a család, hét unoka van, a legidősebb huszonhét, a legkisebb kétesztendős. A nyolcvanadik születésnapon mindannyian felköszöntötték a nagypapát; tucatnyian ülték körül a családi asztalt.

– A boldog családi élet titka, hogy megbeszéljük a problémákat, és elfogadjuk egymás hibáit. Alkalmazkodás nélkül nem működik egyik házasság sem – hangsúlyozta Juliska.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Arra a kérdésre, mit kívánna a várostól nyolcvanadik születésnapjára, Sebestyén úr azt felelte: egy új termálfürdőt – neki is, feleségének is jólesne a pihenés a meleg gyógyvízben. Kopor Tihamér képviselő beszámolt a házaspárnak a meleg vizes kút újrafúrásáról, és ha gyógyvízzel nem is, többféle finomsággal meglepte a családot: az önkormányzati időscsomag ugyanis élelmiszereket tartalmaz – édességet, sós aprósüteményt, pezsgőt, mézet, kávét –, valamint a polgármester köszöntőlevelét.  Ahogy a házaspár tagjai elmondták, nagyon jólesett nekik ez a figyelmesség, az, hogy megbecsülik őket.

– Az időscsomag több mint gesztus: képviselő kollégáimmal és a városvezetéssel szeretnénk kifejezésre juttatni, hogy az idősek tapasztalatait, tudását felbecsülhetetlen értéknek tartjuk. Amikor egy-egy idős lakost felköszöntünk, nemcsak tiszteletünket fejezzük ki, hanem – a beszélgetéseknek köszönhetően – mi magunk is gazdagodunk a történeteinken keresztül, és ötleteket, javaslatokat is kapunk. Nem beszélve arról, hogy személyes kapcsolatokat alakíthatunk ki az itt élőkkel – mondta az ÉrdMost-nak Kopor Tihamér képviselő, aki “visszajáró vendég” a Sebestyén családnál, hiszen a legfiatalabb unokát is ő köszöntötte, persze nem az idős-, hanem a babacsomaggal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék