Érdligeti fórum

Az érdi felszíni vízelvezetési rendszer keleti részét képező beruházásokról tartottak lakossági fórumot az Érdligeti Általános Iskolában. A múlt keddi találkozón a többi között a Fürdő utcai, valamint az Alsó- és Felsővölgyi úton folyó fejlesztésekről tudhattak meg többet az érdeklődők. Korábban a baloldali ellenzék és egy ott lakó vállalkozó hívott össze hasonló fórumot, most a városrész képviselői várták a környékbelieket, illetve a városvezetés, a tervezők, kivitelezők is jelen voltak. Kopor Tihamér önkormányzati képviselő hangsúlyozta: fontos a munkákban a sorrendiség.

Hasonló tartalmaink:

A lakossági fórum célja az volt, hogy a konkrét kérdésekre is válaszoljanak, mint például a kapubeállók kialakítása, de a tágabb összefüggésekre is rávilágítsanak – nyilatkozta a képviselő. Kopor Tihamér a jelenleg folyó munkákról is tájékoztatást adott.

Voltak, akik az elhúzódó és közeledő tél miatt félnek, mert elfagyhat az útalap kimélyítéssel megközelített vízvezeték, vagy a villanyoszlopok állékonysága inoghat meg a viharban. Mások azt kifogásolták, mi lesz a természettel. Emlékeztették az egybegyűlteket, hogy a város nem rombol, hanem épít. Ahol lehetett, és máshol is ahol lehet, ott a város zöldít, parkosít, mint a Fürdő utca alján is. Elhangzott az is, hogy a környezet, csak akkor maradhatna meg, ha az autós forgalmat kizárnák és csak a gyalogos forgalom lenne engedélyezett.

Igyekeztek folyamatosan tájékoztatni a lakókat – hírlevélben, szórólapokkal – a Fürdő utcai, illetve az Alsó- és Felsővölgyi úti beruházásokról is – mondta T. Mészáros András polgármester a fórumon. Megemlítette, hogy a munkákat hátráltatták a régi víz- és gázbekötések. De a már jó állapotú utakon tapasztalható átmenő forgalom lassítására is megoldást keresnek – tette hozzá.

Címkék