120 milliós fejlesztés iskoláinkban

6,2 milliárd forint értékben szállít informatikai eszközöket a Közép-magyarországi régió 650 köznevelési intézményébe a Klebelsberg Központ. Az érdi iskolák több mint 120 millió forintért kapnak számítógépeket, monitorokat, laptopokat és projektorokat. Az eszközök kiszállítása december 8-án megkezdődött, és 15-éig be is fejeződik – hangzott el az Érdi Tankerületi Központ pénteki sajtótájékoztatóján.

Hasonló tartalmaink:

 A megjelenteket dr. Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntötte, hangsúlyozva: nagy öröm, hogy a magyar oktatás elindul egy olyan irányba, amely azt a célt szolgálja, hogy a felcseperedő gyerekek jobb készségekkel, korszerűbb tudással, de a magyar hagyományokat megtartva kerüljenek ki az iskolából.

– A világ gazdasági, kulturális és technológiai értelemben is változik. A jövő azoké a gyerekeké, akik a változó világban szükséges képességeket megszerzik. Ehhez azonban eszközök kellenek – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus, megjegyezve: a Közép-magyarországi régió nem kapott uniós támogatást az informatikai fejlesztéshez, ezért a 6,2 milliárdos beruházás költségvetési forrásokból valósult meg.

– Ezt azért tartom fontosnak hangsúlyozni, mert a magyar közbeszédben az egészségügy és az oktatás állapota körül örök vita van. 2010 óta Magyarország valószínűleg az egyetlen olyan uniós ország, amelyben az oktatásra és az egészségügyre fordított összegek a GDP-vel arányosan növekednek, míg a legtöbb országban stagnálnak, sőt, csökkentek. A kormány felelősséget érez az oktatás és az egészségügy helyzete iránt, és ez megmutatkozik a fejlesztésekben és az e területekre fordított összegek növelésében – hangsúlyozta Aradszki András.
T. Mészáros András polgármester a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy bár már nem az önkormányzat tartja fenn az iskolákat, de a városvezetés kiemelten fontosnak tartja az oktatásügyet.

– Ezért fejlesztjük az infrastruktúrát, általános- és középiskolákat, valamint óvodákat építünk rövidesen – tette hozzá T. Mészáros András.

Sárközi Márta tankerületi igazgató a sajtótájékoztatón elmondta: az Érdi Tankerületi Központ 49 köznevelési intézménye több mint félmilliárd forint értékben gazdagodik informatikai eszközökkel.

– Arra törekedtünk, hogy valamennyi intézményben létszámarányosan kapják meg ezeket az eszközöket a gyerekek, és az informatika- és idegennyelv-oktatás, valamint a kommunikációs csatornák bővülhessenek, és az e-napló biztonságosan használható legyen. A laptopokat ezért elsősorban a pedagógusok használhatják majd, míg a projektorok és személyi számítógépek valamennyi tantárgy oktatását elősegítik – mondta Sárközi Márta, hangsúlyozva: a fejlesztés abban segíti a pedagógusokat, hogy megújulást tudjanak hozni a módszertanban.

Az érdi iskolákhoz 271 PC-t és ugyanennyi monitort, 128 laptopot és 132 projektort szállítanak ki december 15-ig. A rendezvényt a Vörösmarty gimnáziumban tartották, ahová már megérkeztek az új eszközök december 8-án, és hamarosan munkába is állítják őket, a tanárok és diákok örömére.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék