SK karácsonyi ajándék ötletek

Ezen a héten arra mutatunk jó pár példát, milyen karácsonyi ajándékokat lehet készíteni saját kezűleg szeretteink részére. Próbáltunk minden korosztályra és nemre gondolni, amikor összegyűjtöttük a különböző ötleteket. Még két hét áll a rendelkezésünkre az ünnepekig, úgyhogy vannak köztük időigényesebbek, de vannak könnyen és gyorsan elkészíthetőek is.

Hasonló tartalmaink:

Ínyenceknek ajánljuk a sós karamellás krékert vagy a szalonna lekvárt, ami a hidegrázósan szokatlan párosítás ellenére isteni finom, érdemes kipróbálni. A receptet itt és itt találod.

Teaimádóknak tökéletes ajándék egy teafilterekből felállított “karácsonyfa”, itt találod, hogyan készül. A hidegben jól esik egy kis forrócsoki, amit pikkpakk megcsinálhat az ember, főleg, ha egy ilyen csokikanalat kap ajándékba, amit egyszerűen csak bele kell tenni a forró tejbe. Leírás itt.

18 éven felülieknek jó ajándék a házi készítésű Baileys (itt  a recept hozzá, de szigorúan mogyorókrémporral ajánljuk az elkészítését!), vagy a a narancslikőr (, ami 2 nap alatt kész, ha ezt a receptet próbálod).

Egyedi díszítésű pohárral (így készítjük el) vagy fakanállal is meglephetjük szerettünket.

Télen nincs is jobb egy forró fürdőnél, ehhez fürdőbombát így készíthetünk. Kamaszoknak, nőknek jó ajándékötlet lehet a saját készítésű bőrradír is, ehhez itt található egy pár recept.

Éljen az újrahasznosítás! Ha van otthon egy felesleges póló, így lehet belőle táskát csinálni ajándékba (de ugyanitt megtudhatjuk azt is, hogyan lehet egy egyszerű fehér vászontáskát díszíteni). Ha pedig vannak régi kulcsaink, csinálhatunk belőlük akár szélcsengőt is, így.

Fázósoknak nagyszerű választás, ha kézmelegítő párnát csinálunk így, vagy kesztyűt teszünk egyedivé  nyolcbetűs jellemzéseket a kesztyű ujjaira hímezve.

Egyedi telefontok készítésére ebben a videóban lehet egy jó pár ötletet találni, itt pedig az derül ki, hogy lehet egéralátétet csinálni saját kezűleg.

Ha van időnk és kedvünk, gyönyörű ékszereket lehet készíteni saját kezűleg is (ehhez itt található több tucat ötlet), akár gombok újrahasznosításából, mint az alább látható gyűrű, vagy gyűszű felhasználásával nyakláncot.

Gyerekeknek is készíthetünk saját kezűleg játékokat, sok-sok ötletet találhatunk ehhez itt.

Jó készülődést kívánunk!

Címkék