Dunakavicsok a Poly-Art esten

vlcsnap-2015-12-04-07h58m07s95A Poly-Art Alapítvány évente több alkalommal is tart Pódium estet, ez alkalommal bemutatták az új antológiát, a huszonegyedik zsebkönyvet és a Poly-Art díjak is átadásra kerültek a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban.

Hasonló tartalmaink:

Minden második évben az alapítvány antológiát is megjelentet, melynek bemutatójára is most került sor. Somfai István, a Poly-Art Alapítvány elnöke a kiadvánnyal kapcsolatban elmondta, hogy az alapítvány 20 éves fennállása óta 119 szerző műve kapott helyett az eddigi antológiákban, ők általában az Irodalomkedvelők Klubjának tagjai. Idén öt új alkotóval bővült a publikálók köre.

vlcsnap-2015-12-04-07h56m18s28Az est folyamán újabb zsebkönyvet is bemutatott az alapítvány, sorrendben a huszonegyediket. A szerző ezúttal Pergel Antal történész, aki Dunakavicsok című kötetével mutatkozott be a közönségnek. Főként kisnovellákat tartalmaz a kiadvány, de japán versek, haikuk is szerepelnek benne. A szerzővel Somfai István elnök beszélgetett, többek között az írások születéséről, a témaválasztásról. Pergel Antal elmondta, hogy az összegyűjtött történetek mind a világháborúhoz kapcsolódnak.

Az alapítvány a vers- és a prózaírók között minden évben kiosztja a Poly-Art díjakat, erre is sor került az est folyamán. Somfai István elnök felhívta a figyelmet az év utolsó rendezvényére is, hiszen december 11-én nyílik a Poly-Art Alapítvány festők, szobrászok és grafikus közös tárlata a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Would you like to replay the video?
Címkék