Fölényes búcsú az évtől

Lejátszotta utolsó mérkőzését a 2015-ös évben az Érd női kézilabda csapata, amely két legmeghatározóbb játékosa nélkül fogadta felkészülési mérkőzésen az olasz ligaválogatottat, az Esercito-FIGH Futura Roma gárdáját. Janurik Kinga a magyar, Katarina Krpezs-Slezák a szerb válogatott színeiben vesz részt a december 5-én kezdődő dániai világbajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Janurik és Krpezs hiánya mellett továbbá a francia válogatottnál csapatvezetői feladatokat betöltő Szabó Edina, vezetőedző is „igazoltan hiányzott” az olaszok elleni meccsen, így őt férje, Borsos Attila pótolta a kispadon.
Ugyan Mireya González és Klivinyi Kinga góljaival indult a találkozó, ám innen 5–4-re fordítani tudtak a vendégek, akik viszont már igen hamar, a 7. percben elfogytak, s az érdiek egy hatgólos sorozattal jócskán elléptek olasz ellenfelüktől. A félidőre a hatgólos Mireya González és az öt találatig jutó Klivinyi Kinga góljaival 17–10-es előnnyel vonultak az érdiek.
A fordulás után a 36. percben kezdett rászámolni az ellenfélre a háromszáz fős érdi publikum, hisz megvolt a tíz közte (22–12), majd Borsos Attila lányai egy masszív 12-14 gólos előnyt szereztek, amit a végjátékban az addig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is megtartottak, s az egyaránt 9-9 találattal záró Mireya González, Klivinyi Kinga párosnak köszönhetően az Érd 40–26-ra győzött.

Would you like to replay the video?

Felkészülési mérkőzés
ÉRD – Esercito-FIGH Futura Roma 40–26 (17–10)
ÉRD: Győri – Fekete B. 2, Signaté 4, Klivinyi 9, Kisfaludy 4, Havronyina 3, M. González 9. Cserék: Gridnyeva (kapus), Takács K. 2, Barján 3, Gulyás, Bernát 3, Szabó L. 1, Vajda.
Edző: Borsos Attila
Esercito-FIGH Futura Roma: Prünster – Ravasz 5, Gheorghe 7, Fantom 5, Cappellaro 1, Roveta, Costa.
Cserék: Luchim (kapus), Niederwieser 7, Landri 1, Zanotto, Cipollini, Ucchino.
Edző: Raboi Mia
Érd Aréna, 300 néző, V: Babity M., Balogh.
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3
Kiállítások: 2 perc, ill. 8 perc

Tavaly is megmérkőztek egymással a felek, s akkor az Érd 35–17-re győzött.

Fotó: handballerd.hu

Címkék