Ismét érdi vehette át a díjat

Idén is volt érdi kitüntetett, a Pest Megye Közgyűlése és Pest Megye Önkormányzata által megtartott megyenapon. December 4-én, a főváros V. kerületében található Megyeházán lezajlott eseményen Kovács Péter Barna, az érdi csatornázási projekt vezetője a “Pest Megye Környezetvédelméért” díjat vehette át.

Hasonló tartalmaink:

1659. december 4-e Pest-Pilis-Solt vármegye alapításának dátuma. E jeles alkalom apropóján lassan két évtizede döntött úgy Pest Megye Közgyűlése, hogy ezt a napot úgynevezett megyenappá nyilvánítja, amikor a térségben élő embereket és közösségeket ünnepeljük, egyúttal pedig elismerjük munkájukat.

A Budapest V. kerületében található Megyeházán megtartott eseményen a kulturális programokon túl évről-évre számos kitüntetést is átadnak. A legrangosabbnak nevezhető Pest Megye Díszpolgára cím mellett elismerik a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket is.

A “Pest Megye Környezetvédelméért” díjat idén az érdi csatornázási projekt vezetője, Kovács Péter Barna vehette át. A díjazott úgy véli, ha Érd környezetvédelmi szempontból sokat is lépett előre a csatornaprojekt megvalósulásával, még mindig van hova fejlődni a jövőben. Mint fogalmazott ilyen, még a város előtt álló munka lehet a csapadék és karsztvizek elvezetésének a problémája illetve a hulladékfeldolgozás terén is lehetnek kihívások, tette hozzá.

Would you like to replay the video?
Címkék