Kész a csatornázás!

Az Érd és Környéke szennyvíz-csatornázási projekt „A” programjának záró rendezvényét tartották délelőtt a Polgárok Háza dísztermében. Az eseményen bemutatták a három településen – Érden, Diósdon és Tárnokon – elvégzett munkálatokat is.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd és Térsége szennyvízkezelésének fejlesztése 30 milliárd forintot meghaladó beruházás keretében valósult meg, három településen, Érden, Diósdon és Tárnokon. A projektzáró rendezvényen bemutatták az elvégzett munkákat és összegezték a beruházás jelentőségét is. T. Mészáros András polgármester kiemelte, hogy a három érintett település 100 százalékosan csatornázottá vált a projektnek köszönhetően.

A csatornázási projekt vezetője, Kovács Péter Barna a rendezvényen hangsúlyozta: teljes mértékben elégedettek az elvégzett munkával, sikeresnek értékelte a projektet. Majd hozzátette: a projektet kiegészítette egy úgynevezett „B” program, amelynek keretében elsősorban a kiépített rendszer megóvásán dolgoztak a szakemberek.

A projekt keretében 500 km csővezetéket építettek ki, ez a rendszer 29 ezer ingatlant lát el – derült ki a tájékoztatón. A beruházás életminőség javuláshoz vezet hosszútávon, valamint környezetvédelmi szempontból is igen jelentős – ezt már T. Mészáros András polgármester mondta az eseményen.

A projektzáró rendezvényen rávilágítottak arra is, hogy sajnos még mindig nem minden érintett lakos kötött rá a rendszerre. Ez nagyon fontos lenne – hangsúlyozta Kovács Péter Barna, ugyanis a jövőben a fogyasztás arányában talajterhelési díj megfizetésére kötelezik mindazokat, akik még nem kötöttek rá az új rendszerre.

Would you like to replay the video?
Címkék