Érden a megyeközponti tankerület

Módosították a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról (KLIK) szóló 202/2012-es kormányrendeletet: Érd székhellyel működik majd a megyeközponti tankerület. T. Mészáros András polgármester azt mondta: az átalakítást július elsejéig kell végrehajtani.

Hasonló tartalmaink:

– Véleményünk szerint a megyeközponti tankerület irodáit az önkormányzathoz közeli Érd Center nevű épületben lehetne megfelelőképp elhelyezni. Itt 1100 négyzetméter állhat rendelkezésükre, és jó körülmények között működhetnének. A tárgyalások már megkezdődtek az épület tulajdonosával, illetve a KLIK elnökével, Hanesz Józseffel is. Az épületet már megtekintették, bejárták, jelenleg a KLIK véleményezésére várunk – közölte a polgármester. Reméljük, rövid időn belül megvásárolhatjuk az ingatlant, és július elsejével megyei tankerületként működhet az Érdi Tankerület – mondta T. Mészáros András, aki azzal zárta szavait: a tankerület kiváló munkát látott és lát el, és meggyőződése, hogy a megyei feladatokat is ugyanilyen színvonalon tudja majd teljesíteni.

Erd_Center

Az Érdi Tankerület januártól a járás általános iskoláit és művészeti oktatási intézményeit tartja fenn és működteti. Jövő júliustól, megyeközponti tankerületként, ezek mellett ellátja a megyében a pedagógiai szakszolgálatok, gimnáziumok, a többcélú és a konduktív intézmények fenntartói (és több esetben működtetői) feladatait is. Az érdi diákokat az átalakulás annyiban érinti, hogy a helyi gimnáziumok (és többcélú, valamint konduktív intézmények) nem Ceglédhez, hanem Érdhez tartoznak majd.

Érdi Újság

Ádám Katalin

Címkék