Rózsaszín síp harmadszor

Az Érd a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezető Albizottságával közösen idén harmadik alkalommal rendezte meg a Rózsaszín Síp akciót, azzal a céllal, hogy egyre több játékosát ismertesse meg a klub a játékvezetés szépségeivel.

Hasonló tartalmaink:

A Rózsaszín Síp akciót 2013-ban indította útjára az Érd. Az idei kicsit más volt, ezúttal ugyanis azokat a pedagógusokat hívták meg a szervezők, akik a 2011-ben elindított Suli Kézilabda Utánpótlás Programban részt vesznek.

Tekauer Norbert, az Érd elnöke elmondta: fontosnak tartja azt, hogy minél több női játékvezető legyen. Az előadások leginkább arról szóltak, hogyan lehet a gyerekek iskolai képzésébe beépítve elsajátítani a kézilabda játékszabályait, és bevezetni őket a játékvezetés alapjaiba.

Természetesen Oláhné Balog Tünde, a SKUP vezetője is tartott előadást, a játékszabályaik ismeretének és gyakorlati alkalmazásának szerepe a fiatal sportolók technikai és taktikai képzésében címmel. A Rózsaszín Síp akciót három éve azzal a céllal indította útjára a klub, hogy egyre több játékosát ismertesse meg a játékvezetés szépségeivel, és egyre többen kapjanak kedvet a játékvezetéshez. Az elmúlt időszakban több érdi játékos is letette a játékvezető vizsgát. Az akkor még érdi színekben kézilabdázó Oláh Nóra és Hantos Dorina elsők között döntött úgy, hogy bíróként is kipróbálja magát.

A Rózsaszín Síp akció a jövőben is folyatódik majd annak érdekében, hogy minél több jó, női játékvezető legyen, és hogy azok a sportolók, akik nem feltétlenül az élsportban képzelik el jövőjüket, a játékban megszerzett tudásukat, a sportághoz való ragaszkodásukat ezen a területen tudják hasznosítani.

Would you like to replay the video?
Címkék