Belső képek fegyelmezett kompozícióban

Kéri Mihály festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken az Érdi Városi Galériában. A tárlatot P. Szabó Ernő, művészettörténész nyitotta meg.

Hasonló tartalmaink:

 Kéri Mihály már gyermekkorában is szívesen rajzolt, ifjú korában ez már élete részévé vált. Grafikái több újságban is megjelentek, többek között az ÉS-ben. 1972-től tagja lett a Nagy István csoportnak, amellyel közös kiállításokon is részt vett és díjakat is nyert egy-egy grafikájával, festményével, ami nagyban inspirálta a további alkotásban. Később csatlakozott a szentendrei Vajda Lajos Stúdióhoz, jelenleg pedig az Érdi Művésztelep és a Városi Galéria művészeti vezetője és – nem utolsó sorban – festőművészként is tevékenyen alkot. Jelenlegi kiállításán az elmúlt közel 10 év munkájából mutat be válogatást az érdeklődőknek.

A festmények kapcsán Kéri Mihály, festőművész hangsúlyozta: ezek elsősorban olyan belső képek, amelyeken a szigorú fegyelmezett kompozíció és a szabad belső indulatok jelennek meg.

A tárlatot P. Szabó Ernő, művészettörténész nyitotta meg, aki hosszú évek óta figyelemmel kíséri Kéri Mihály alkotói munkásságát. A művészettörténész beszédében kitért Kéri Mihály festészetében megfigyelhető változásokra.

A tárlat január 15-ig a Galéria nyitva tartási idejében megtekinthető.

Would you like to replay the video?
Címkék