Zenés áhitat a református templomban

A Törökbálinti Cantabile Kórus közreműködésével tartottak zenés áhítattal egybekötött istentiszteletet a Kálvin téri református templomban. A 32 tagú együttes advent negyedik vasárnapjához kapcsolódva dicsőítő éneket adott elő.

Hasonló tartalmaink:

Advent negyedik vasárnapján az istentisztelet keretében zenés áhitatra került sor a templomban, melynek során az énekkar, a gyülekezet és az igehirdetés teljesen egybeépült. A gyülekezet lelkipásztora Erdélyi Takács István elmondta, egy igazi magnificat vasárnapot tartottak, amelyhez az Istent dicsőítő dallamokat a Törökbálinti Cantabile Kórus biztosította.

A Magnificat jelentése magasztalás, dicsőítés. Ez az egyik legfontosabb szerepe karácsony ünnepének és az azt megelőző adventi időszaknak. Lukács evangéliumának első fejezetében olvasható Máriának az éneke, amely az egyház dicsőítő éneke Isten felé.

Hagyományosan minden évben tartanak hasonló zenés programokat a templomban, ilyenkor általában a gyülekezeten kívülről is ellátogatnak az istentiszteletre.

Erdélyi Takács István nagyon mozgalmasnak értékelte a 2015-ös esztendőt és ez a vasárnapi koncert is méltó búcsúztatása volt az évnek – tette hozzá a lelkipásztor.

Would you like to replay the video?
Címkék