Lengyel karácsony Érden

Karácsonyi ünnepséget tartott az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület hétvégén a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. Az eseményen felidézték a hagyományos lengyel karácsonyi szokásokat.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi lengyelek az egyik legaktívabb nemzetiség a városban. Hivatalos és civil szervezeteik rendszeresen biztosítanak programokat a közösségnek. Ahogy ezeknek az eseményeknek általában, úgy a karácsonyi ünnepségnek is az egyik legfőbb célja, hogy felidézzék azokat a hagyományokat, amik az anyaországhoz kötik őket.

Bazsóné Megyes Klára, Érd Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület elnöke kiemelte továbbá, hogy a lengyel karácsony egyik különlegessége az étkezés. A lengyel hagyományoknak megfelelően ostyatöréssel ünnepelték meg a résztvevők a szeretet ünnepét. Mindenki tört a megszentelt ostyából és boldog karácsonyt kívántak egymásnak.

Molnár Imre, az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy az ostyatörés az összetartozást jelképezi egy-egy közösségben. A hagyományoknak megfelelően az ünnepség egy rövid szertartással kezdődött.

Would you like to replay the video?

 

Címkék