A meleg étel átjárja az emberek szívét-lelkét is

Nincs is rosszabb, mint egyedül, éhesen tölteni az ünnepeket. A karácsonyi időszakban idén is országszerte rendeztek ételosztást. Karácsony napján Érden is meleg ebédhez juthattak a rászorulók, a Kálvin téri Református templom udvarában.

Hasonló tartalmaink:

Gulyásleves, meleg citromos tea, kivi, mandarin, bejgli és péksütemény. Ezzel a menüsorral kínálták a rászorulókat december 25-én a református templom udvarában.

Sokan nem vállalták arcukat, csak néhány rászoruló egyezett bele, hogy felvegyük. Kamerán kívül elmondták, nagyon örülnek, hogy legalább az ünnepi időszakban meleg ételhez jutnak, és megható, hogy gondolnak rájuk. És bár akadnak olyanok, akik segítséggel és akaraterővel ki tudnak lábalni nehéz helyzetükből, sajnos minden esztendőben újabb arcok is feltűnnek.

Erdélyi Takács István, református lelkész elmondta: mindenkinek jár egy kis törődés és gondoskodás,  s ha másnaptól már ismét a mindennapi megélhetés miatti aggodalom keseríti meg a rászorulók napjait,  bíznak abban, hogy némi segítséget adhattak az ünnepek ideje alatt, és remélik, hogy ezáltal szebbé tudták tenni számukra az ünnepet.

Would you like to replay the video?
Címkék