Tanulmányi utakat támogat az Ifjúsági Önkormányzat

vlcsnap-2016-01-13-21h24m14s94Megtartotta idei első ülését a héten az Ifjúsági Önkormányzat a Polgárok Háza dísztermében. Az ülésen döntés született többek között a tanulmányi kirándulások támogatásáról.

Hasonló tartalmaink:

Az Ifjúsági Önkormányzat idei, első ülésén a 2016-os célok megvalósításáról tárgyaltak a diákok.

Gregor Alexandra diák-alpolgármester elmondta: a múlt évben a középiskolák végzőseinek szalagavatójának támogatása sikeresen lezajlott. Majd hozzátette: arra törekednek, hogy az idei évben is minél több programot tudjanak szervezni a város iskoláiban tanuló diákoknak. Ennek keretében az általános iskolások tanulmányi kirándulásokon vehetnek majd részt: a felső tagozatosok a Margitszigetre és Hollókőre utazhatnak. A középiskolásoknak külföldi tanulmányutakat szeretnének támogatni, elsősorban testvérvárosokba. Az általános iskolásoknak tervezett programokban száz diák részesülhet, míg a középiskolások számának tekintetében döntés csak az úti cél kiválasztása után várható. Az anyagi keretek miatt korlátozott a résztvevők száma, ezért a testületi tagok ahelyett, hogy tanulmányi eredményhez vagy a viselkedéshez kötötték volna a részvételt, inkább a sorsolás mellett döntöttek.

Gregor Alexandra elmondta azt is, hogy a következőkben sportprogramok szervezésébe kezdenek mind az általános, mind a középiskolások számára.

Would you like to replay the video?

 

Címkék