A Mathias Corvinus Collegium Érden

eloadasA Középiskolás Program képviselői 2016. január 18-án (10:25-től) Érdre érkeznek a Vörösmarty Mihály Gimnáziumba, ahol a diákoknak mutatják be ezt az egyedülálló programot. A februárban induló kurzusokra a jelentkezési határidő 2016. január 24.

Hasonló tartalmaink:

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon iskola mellett végezhető, ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. A képzésben résztvevő középiskolások tudományos igényű tanulmányok és videó előadások segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló, intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük tágulására.

A képzésre felvételt nyert diákok a sikeres érettségi vizsgáik időpontjáig tagjai a Programnak. Nyolc hetes e-learning kurzusaik, szombati rendezvényeik és táboraik közül szabadon dönthetik el, hogy melyeken kívánnak részt venni.

Elméleti kurzusok:

1. Modern kori történelem

2. Társadalmi tanulmányok

3. Közgazdaságtan

4. Nemzetközi kapcsolatok

Új kurzusok 2016 februárjától:

1. Pszichológia

2. Jog

3. Íráskészség fejlesztés (kétnyelvű: angol-magyar)

Az elméleti képzés mellett a szombatonként rendezett programok kiváló lehetőséget teremtenek a kommunikációs képességek fejlődésére. A trénerek segítségével a diákok különböző gyakorlati képzéseken vehetnek részt kiscsoportos formában. A szombati programok célja, hogy fejlesszék a diákok kommunikációs, érvelési, kooperatív, szociális, problémamegoldó és egyéb alkalmazott képességeit.

A Programban való részvétel teljesen ingyenes.

Would you like to replay the video?

Az érdeklődő diákok felvételi eljárás után vehetnek részt a képzésben. A jelentkezés pontos menete a honlapon olvasható. További információk az intézmény munkájáról szintén a honlapon érhetők el.

A Középiskolás Program februárban induló kurzusaira a jelentkezési határidő: 2016. január 24.

Címkék