Ennél jobb szereplés nemigen lehet

Kijött a lépés a Delta RSE Érd csapatának a hétvégén, ugyanis két korosztály is megmérette magát. Az Országos Ifi Kupán, Kecskeméten résztvevő U18-as gárda hibátlan mérleggel zárt, míg a szuperminik (2005 után születettek) a Budapest Bajnokság soros fordulóján taroltak.

Hasonló tartalmaink:

Az ifisták a kecskeméti versenyen a házigazdák mellett a szomszéd vár, Budaörs csapatával, illetve a régiós bajnokság nagy riválisával, az éllovas gödiekkel csaptak össze. A Delta RSE ugyan nehézkesen kezdte a kecskemétiek elleni első meccset, ám a folytatásban feljavult a játékuk, s magabiztos, 3:0-s győzelmet arattak. A folytatásban előbb a budaörsieket verték 3:1-re, majd a gödieket is ugyanilyen arányban múlták felül. Dömötör-Mátrai Beáta, a csapat vezetőedzője értékelésében külön kiemelte a gödiek elleni sikert, mivel a régiós bajnokságban csak tőlük szenvedtek vereséget, így az alapszakasz vége felé jó alap lehet a folytatásra nézve a második helyezett Deltának a mostani győzelem. Igaz az Ifi Kupa korábbi fordulójában a budaörsiektől is kikaptak az érdiek, így duplán vettek revánsot.
„A Kecskemétet nem ismertük, nem tudtuk, hogy milyenek. Velük kezdtünk, ott még egy kicsit döcögősen ment a játék, de sokkal harcosabban játszottak a lányok, mint az utolsó tornákon, úgy hogy örültem a teljesítményüknek” – kezdte a vezetőedző. „Mostanra összeállt az, hogy már a hátsó sorból is határozottan támadtunk, mindkét feladó szépen beérett, jól osztogatták a labdákat, amit kértem tőlük, hogy a távolabbi helyekre adják a labdákat, hogy megnehezítsék az ellenfél centerjátékát, blokkmunkáját – ezt szépen megoldották. Stabil volt a nyitásunk és a nyitás-fogadásunk, ezek döntőek voltak abban, hogy ilyen jó eredményt értünk el.” – mutatott rá a siker kulcsára Dömötör-Mátrai Beáta.

2016.01.17 533
„Nagyon hasznos volt, hiszen ott huszonnégy szettet játszottunk másfél nap alatt, itt pedig tizenegyet kevesebb, mint egy nap alatt. Jó ráhangolódás volt.” – válaszolta azon felvetésünkre a vezetőedző, hogy segít-e a lányoknak a 2016 perces röplabdatorna sorozatterhelése. „Jó volt arra, hogy állóképességben, figyelemben, technikában, taktikában meg tudjuk valósítani azokat az elképzeléseinket hosszútávon, amiket az edzéseken gyakoroltunk, mert edzésen nagyon nehéz mérkőzésszituációt produkálni.” – jegyezte meg a Delta RSE Érd vezetőedzője.
A Delta U18-as csapata csütörtökön játssza utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a régiós bajnokságban a Közgáz ellen, az érdiek jelenleg a második helyen állnak a már említett gödiek mögött. Dömötör-Mátrai reméli, hogy a rájátszásban is folytatódik a jó széria, és akkor a korosztály története során először végezhet dobogós pozícióban. „Tavaly egy hajszál híján csúsztunk le, bízom benne, hogy beérik a munka és sikerül felállni a dobogóra.” – fogalmazott a huszonötszörös korábbi válogatott játékos.

Vasárnap a szuperminiké volt a főszerep, akik a Budapest Bajnokság soros fordulójában szerepeltek két csapattal. A szuperminik, azaz a 2005 után születettek, rendkívül vegyes korosztály, hisz 2005-től egészen 2007-ig vannak benne a lányok mellett fiúk is. A Delta RSE Érd két csapatából az ’A’ jelű, azaz rutinosabb csapat veretlenül nyerte meg a fordulót, míg a még csak szeptember óta röplabdázó ’B’ csapat körbeverés miatt szerezte meg a harmadik helyet megelőzve a Vasast és a Lőrinc 2000 együttesét.
A szupermini Budapest Bajnokság következő fordulóját január 24-én, vasárnap rendezik a Bolyai János Általános Iskolában.

Összesítve a Delta RSE Érd majdhogynem hibátlan hétvégét tudhat maga mögött, mivel az ifik három győzelme mellé a szuperminik egy arany- és egy ezüstéremmel zártak.

Fotók: Delta RSE Érd

Címkék