Tanulást segítő programot indít az Ifjúsági Önkormányzat

Négy alkalmas tanulást segítő előadássorozat indul a Szepes Gyula Művelődési Központban. A havi rendszerességgel jelentkező programsorozatot az érdi Ifjúsági Önkormányzat támogatja, s a kezdeményezés mellé állt T. Mészáros András  polgármester is, mivel a városvezetés fontosnak tartja a jövő nemzedékének stresszmentes oktatását.

Hasonló tartalmaink:

Az általános iskolásokat várják az elsősorban holisztikus szemléletű programra, ahol Reidinger Erzsébet  természetgyógyász, kineziológus-oktató, gyermek kineziológus specialista tart előadást  a tanulókat ért mindennapi krízis helyzetek kezeléséről, valamint a tanulási problémák lélektani hátterének feldolgozásáról.

A kineziológia pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű holisztikus módszer (vagyis megelőző, a test-lélek-szellem egységét figyelembevevő módszer). Hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben, s aktivizálja annak öngyógyító mechanizmusát.

Ha stresszben vagyunk, az minden esetben a fizikai testben egy vegyületet képez. Ez a vegyület általában a félelem és a harag különböző negatív érzelmeit tartja fent. Ezek a negatív érzelmek visszahatnak a viselkedésünkre, a munkánkra és a felfogóképességünkre is. Azt tapasztatjuk, hogy a teljesítményünk 20- 40 százalékra csökken. Ez az iskolákban különösen érzékelhető, csökken a figyelemkoncentráció, a szövegértés, nehezebben megy az írás, az olvasás és a számolás, valamint a magatartási problémák is megjelennek. Ha a szülő és terapeuta elfogadással, szeretettel közelít a gyermek felé, a szülő partner abban, hogy a gyermeke segítségére legyen, együttműködik a terapeutával, akkor nagyon szép eredményeket lehet elérni a kineziológiával.

A gyermekek a tanfolyamon mindenekelőtt azt tanulják meg, hogyan tudnak segíteni maguknak, anélkül, hogy másokra – szüleikre, tanáraikra, társaikra - lennének utalva. Fontos szerepet kap a saját felelősségük kérdése. Hiszen minden ember – minden gyerek csodálatos, egyedi, egyformán értékes teremtmény.

A négy alkalomból álló előadássorozat első időpontja február 11. (péntek) 17.30. A program azonban az előadássorozattal nem ér véget, hiszen Reidinger Erzsébet az érdi általános iskolákban februártól képességfejlesztő csoportfoglakozásokat tart, amelyet szociális rászorultság esetén a diákok ingyenesen is igénybe vehetnek.

Az Ifjúsági Önkormányzat a költségvetésében közel kétmillió forintot irányzott elő az általános iskolások tanulását segítő program finanszírozására.

Címkék