Győzelemmel debütált az új edző

A Treff 07 SE kosárlabda csapata az új évre új edzőt kapott, miután az eddigi játékos-edző, Valaczkay Gábor nem folytatja a munkát a Piroska utcai sportcentrumban. A korábbi tréner elsődleges célja az NB II (harmadosztály) középcsoportjában szereplő gárdájával a masszív középcsapattá alakítás volt, ám időközben a Treff az utolsó előtti helyre csúszott vissza. A kispadra hazai mérkőzésen először ült le Budai István, aki immár ötven éve van a kosárlabdázás „vérkeringésében”, s győzelemmel debütált.

Hasonló tartalmaink:

„Lassan ötven éve edzősködöm, régen majdnem húsz évig játszottam NB I-ben, de azok az egyesületek már megszűntek. Játékvezető is voltam, nemrég vonultam vissza. Voltam női és férfi csapatnál is edző, például Diósdon vagyok a lányoknál már húsz éve, velük sokszor nyertem bajnokságot NB II-ben, NB I-ben játszottunk három évig, aztán anyagi gondok miatt vissza kellett lépni. A Monor velem került fel az NB I-be, a már megszűnt Közgáz is velem jutott fel. Százhalombattán voltam közel tíz évig fiú csapatnál. A Hidegkuti KK-val D csoportosként kezdtünk, aztán minden évben nyertünk egy bajnokságot és az A-ba jutottunk fel, ott kétszer voltunk harmadikok és hét év után jöttem el” – mutatkozott be Budai István.

A Treff 07 SE kispadjára az új tréner a Monori SE ellen ült először le, de az előtt még edzést sem vezényelt csapatának, és ki is kaptak 76–54-re. Hazai pályán a Gödi SE ellen debütált, ahol az első negyedben többször is meglépett a Treff, de a második felvonásban egyenlíteni tudtak a vendégek. A nagyszünet és a térfélcsere után az érdiek 49–41-re is elléptek, ám a záró tíz perc tartogatott még izgalmakat, merthogy a Gödi SE újból felkapaszkodott, de Budai István időkérése után taktikus csatában végül nyolc ponttal, 64–56-ra nyert a Treff 07 SE, amelynek tizenkét meccs után harmadik győzelme volt a mostani a harmadosztályban.
„Nagyon lelkesek voltak a fiúk, főleg a végén jól sikeredett. Bejöttek a dobások, fegyelmezetten játszottak, reméljük, hogy ez csak jobb lesz a jövőben.” – értékelt röviden Budai. Kérdésünkre, hogy miben kell fejlődnie a csapatnak a szakvezető azt mondta: Kell még két-három játékos, mert öt-hat emberrel nem lehet végigjátszani. Az utánótláskorúaknál van egy két ügyes, de őket még nem lehet mindig bevetni. Center-, irányító- és bedobóposzton erősíteni kell. Úgy látom, vevők a fiúk az új dolgokra, amit most játszottak – mert még új figurát nem tanítottam nekik – jól csinálták. Van a repertoárban mind védekezésben, mind támadásban, de ez még két-három hónap, addigra vége lesz a bajnokságnak, úgyhogy jövő ősszel meglátjuk, hogyan működik. Dolgozunk azon, hogy jobb legyen” – fogalmazott a rutinos edző.
Az új vezetővel a célok is megváltoztak – igaz ezt a kényszer szülte –, hiszen a korábbi edző, Valaczkay Gábor középcsapattá szerette volna alakítani a gárdát, ám mivel csak az utolsó előtti helyen állnak Budai István a bentmaradásért harcol a csapattal.
A következő két hétvégén hazai pályán játszik a Treff 07 SE kosárlabda csapata. Előbb január 24-én, vasárnap a negyedik helyezett TFSE-t fogadják 16 órától a Piroska utcai sportcentrumban, majd 31-én, szintén vasárnap 16 órától az ötödik helyen álló BLF Palotát látják vendégül.

Treff 07 SE – Gödi SE 64–56 (18–15, 14–17, 17–12, 15–12)
Treff 07 SE: Sipos, NYITRAI 20/6, Hoffmann 4, MIHÁCZI 32/3, Kern 8. Csere: Matika.
Gödi SE: Bene 9/3, Farkas 10, Kövér, SÁNDOR 18, Varga 8/6. Csere: Matsimbe 2, Gaál, Krecska 4, Somogyvári 5.

Címkék