Önálló honlapja lett az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesületnek

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület létrehozta első önálló honlapját,  amely a www.erdlemke.hu webcímen érhető el. Korábban a Csuka Zoltán Városi Könyvtár aloldalaként olvashattunk az egyesületről.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Lengyel–Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület 2004 óta szolgálja a két nép barátságának erősítését. Céljuk elsősorban a lengyel és magyar nép történetének feltárása, bemutatása, a lengyel kultúra és irodalom, a művészetek megismertetése, valamint a lengyel hagyományok megőrzése. Az Egyesület nagyon komoly munkát végez a lengyel-magyar kapcsolatok élénkítése terén – még akkor is, ha kevés lengyel származású, illetve lengyelül beszélő tagjuk van. De az a mintegy 60-70 fő nagy lelkesedéssel „dolgozik” az ügyön, a lengyel-magyar barátság ápolásán.

Programjaikkal az Érden és környékén – többnyire magyar családi kötelékben élő lengyeleket éppúgy tagjaik között tudhatják, mint a két nemzet története és kultúrája iránt érdeklődő magyar nemzetiségű polgárokat. Fontos hitvallásuk, hogy civil szervezetként sokat tehetnek a két nép barátságának elmélyítése érdekében, ezért rendszeresen kulturális előadásokat, képzőművészeti és történeti kiállításokat szerveznek, valamint kapcsolatot tartanak lengyelországi kulturális egyesületekkel is.

Would you like to replay the video?

Az új honlapon az érdeklődök olvashatnak az  az egyesületről, munkaterveiről, beszámolóiról. Látható, milyen programokat szerveztek a közelmúltban, és melyek lesznek a jövő eseményei, valamint rengeteg képpel is illusztrálják tevékenységeiket.

A weboldalon az egyesület által legfontosabbnak tartott információk lengyelül is elérhetőek. A honlap a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jött létre.

Címkék