Ülésezett az Idősügyi Tanács

Sokszínű programkínálattal próbálják meg aktívabb életre ösztönözni az érdi nyugdíjasokat az Idősügyi Tanács tagjai, akik tegnap délután üléseztek a Polgárok Házában.

Hasonló tartalmaink:

Jóllehet a városban jelenleg tizennégy nyugdíjas klub is működik, de az érintett korosztálynak még így is csupán a töredékét sikerül elérni. Pedig mint mondják, az idős emberek számára különösen fontosak a közösségi együttlétek.

Egy 2009-es országgyűlési határozat volt az apropója, hogy néhány évvel ezelőtt városunkban is megalakult az úgynevezett Idősügyi Tanács. Az önkormányzat által létrehozott testület elsősorban a helyi nyugdíjas klubok közreműködésével próbál meg az érintett korosztály számára érdekképviseletet nyújtani. A Tanács célja, hogy a mindenkori városvezetés közvetlen módon tudjon tájékozódni és egyúttal segítséget nyújtani a nyugdíjas emberek életét érintő ügyekben.

Ugyan sok feladat még várat magára, de természetesen pozitív változások is vannak – mondta el Domján Károlyné, az Idősügyi Tanács sajtóreferense. A sajtóreferens úgy fogalmazott, mintha mostanában egy kis élet költözött volna a testületbe. Az utóbbi időben több új szereplőt is bevontak a munkába, így még teljesebben láthatják el a feladataikat, amiről – többek között – az Idősügyi Tanács idei programterve is tanúskodik.

Would you like to replay the video?

Az Idősügyi Tanács tagjai egyetértenek abban, hogy akárki is kínálja a programokat vagy akármelyik szervezet is lépjen fel a nyugdíjasok érdekében, a lényeg végső soron az, hogy minél több idős embert meg tudjanak szólítani és rá tudjanak venni arra, hogy kimozduljanak a négy fal közül.

Címkék