Elmaradt a kultúra napi rendezvény (frissült)

Haláleset miatt elmaradt a ma estére tervezett érdi kultúra napi rendezvény. Az ünnepség előtt a közönség soraiban egy idős férfi rosszul lett, aki sajnálatos módon elhunyt.

Hasonló tartalmaink:

A Szepes Gyula Művelődési Központban a 18 órára meghirdetett kezdés előtt néhány perccel összeesett egy néző, akinek azonnal a segítségére sietett egy, a közönség soraiban helyet foglaló másik vendég, aki az egészségügyben dolgozik, így azonnal megkezdte az elsősegélynyújtást. Közben a művelődési ház munkatársai rögtön értesítették a helyi ügyeletet és a mentőket. Az ügyelet néhány perc alatt a helyszínen volt és átvette az óriási lélekjelenlétről tanúbizonyosságot tett Mészáros Lászlótól az ellátást. Az ügyeletes orvosoknak sikerült kétszer egymás után újraéleszteni a férfit, azonban nem tudták átadni a mentősöknek, mivel információink szerint az Országos Mentőszolgálat munkatársai  a bejelentéstől eltelt 40-45 perc múlva értek csak a helyszínre. Az addig eltelt időben többször is telefon próbálták sürgetni őket, s úgy tudjuk a mentősök azt mondták: “nem tudjuk mikor érünk oda, sietünk.”

Az ÉrdMost információt kért az OMSZ-től, hogy miért csak háromnegyed óra múlva ért ki a mentő, valamint, hogy hogyan lehetséges, hogy egy hetvenezer fős, megyei jogú városban nincs esetkocsi. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a következőt nyilatkozta: “A segélyhívás fogadása után a mentők az érdi mentőtiszti kocsit riasztották, akik már egy közvetlen bejelentés alapján el is indultak a címre, rövid időn belül kiérkeztek és teljes felszereléssel megkezdték az újraélesztést. Ezzel párhuzamosan egy mentőkocsi is indult a helyszínre segítségül Budapestről, de sajnos nem volt szükség szállításra, az újraélesztés sikertelenül zárult. Az érdi mentőállomás esetkocsija foglalt volt, éppen egy baleseti sérültet szállítottak Budapestre kórházba.”

A ceremónián elmaradt díjakat január 28-án Érd Megyei Jogú Város Közgyűlésének ülésén adják át.

Címkék