Elmaradt fogási napló miatt kaphatnak büntetést a horgászok

Kétezer forintos büntetésre számíthatnak azok a horgászok, aki határidőre nem adják le tavalyi állami fogási naplójukat. Az iratot legkésőbb február 28-ig kell leadni. Aki a naplót most még nem adja le, január 31-ig a tavalyi állami horgászjegyével horgászhat, de őshonos halakat nem vihet haza.

Hasonló tartalmaink:

Az agrárszektor.hu információi szerint aki már leadta naplóját, addig nem jogosult horgászatra, amíg az új idei állami horgászati okmányt, illetve az egy-egy konkrét állami vízterületre érvényes területi jegye(ke)t nem váltotta ki.

2016-tól a Magyar Országos Horgász Szövetség vette át az egységesített, állami horgászjegyet és fogási naplót is tartalmazó állami horgászati okmány forgalmazását. Fontos előírás, hogy az is kiválthatja az idei új állami okmányt, aki tavalyi fogási naplóját február 28-a után adja le vagy naplóját egyáltalán nem adja le. Ilyenkor azonban – általános szabályként – az állami horgászjegy díjának kétszeresét kell megfizetnie. Mivel az állami horgászjegy az idén (is) 2 ezer forintba kerül, a szankció is 2 ezer forint lehet, vagyis a fogási naplójukat késve leadó (vagy nem leadó) horgászok az idei állami okmányhoz 4 ezer forintért juthatnak hozzá.

E szankció korábban is hatályban volt, de az agrárszektor.hu információi szerint a horgászegyesületek zöme eddig úgy adminisztrálta a késedelmes leadásokat, hogy a renitens horgászoknak ne kelljen büntetést fizetniük. Mostanra azonban szigorodott a fogási naplók adatainak számítógépes nyilvántartása, ezért a horgászegyesületeknek a naplóleadások tényleges időpontját kell majd rögzíteniük, amely maga után vonhatja a szankciót is.

Érden is működik horgászegyesület, akik a múlt hétvégén tartottak közgyűlést. 

Címkék