Egymilliós büntetést kapott a Debrecen

A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottsága egymillió forintos pénzbüntetés befizetésére, valamint a következő három hazai bajnoki mérkőzésen szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére büntette a DVSC-TVP női kézilabdacsapatát.

Hasonló tartalmaink:

Az MKSZ bizottsága november 11-i ülésén született határozatban azt írja: „A MKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottsága a szabályzat 14.§ d, o pontja alapján DVSC. sportszervezetét – trágár, rasszista rigmusok miatt – 1.000.000.-Ft azaz /egymillió/ forint pénzbüntetéssel, továbbá három hazai bajnoki mérkőzésre szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezés büntetéssel sújtja.”

A DVSC-TVP és az ÉRD 22–22-es döntetlennel véget érő, október 12-i bajnoki mérkőzésén a hazai szurkolók a mérkőzés első félidejében többször is a játékvezetőt szidalmazták, majd a második játékrész elején kétszer is az első sorokban „helyet foglaló” szurkolók sörrel teli műanyag poharat dobtak a pályára, melyet egyik alkalommal maga Mireya González Alvarez, az ÉRD jobbátlövője is takarított. A mérkőzés lefújása után Szabó Edinát, az ÉRD vezetőedzőjét és a csapat játékosait és szurkolóit becsmérelték nyoldafestéket és klaviatúrát nem tűrő módon a hajdúságiak szimpatizánsai.

Szabó Edina a mérkőzés utáni nyilatkozatában is kitért a hazai szurkolók viselkedésére, pedig nem akart vele foglalkozni. „Nem akarok vele foglalkozni, de nem szeretnék mellette elmenni sem, meg kell, hogy értsék, nagyon nehéz nőkkel, nőként egy ilyen klassz dologban részt venni, mint ez a meccs, de ez a kiabálás nagyon nem volt szép. Könnyű kívülről megítélni, amikor az ember áll a pálya szélén, egy olyan mérkőzés után, ahol így küzdenek a lányok, sokat hibáznak, de azért dolgoznak. Ezt a fajta viselkedést nem szeretem, az embernek van családja, gyerekei, a múltkor gratuláltam a debreceni közönségnek, mert fantasztikus hangulatot teremtettek, ma is, de barátsággal kérem őket, hogy nincs erre szükség, sem a sportágnak és egyik csapatnak sem. Tiszteljék meg az edzőket, akik nagyon sokat dolgoznak, azzal, hogy ezt a magatartást ne csinálják a kézilabda pályák szélén.” – fogalmazott akkor Szabó Edina.

Címkék