Előreléphetnek

Szombaton 18 órától a Budaörs az újonc Elios-Kispesti NKK-t látja vendégül a K&H női kézilabda liga 7. fordulójában. Mihály Attila csapata győzelme esetén több helyet is előreléphet a tabellán.

Hasonló tartalmaink:

Nem is volt olyan rég, amikor a Budaörs és az Elios-Kispesti NKK összecsapott egymással a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnokban, hiszen a Magyar Kupa második körében Pálos-Bognár Barbaráék épp a fővárosiakat búcsúztatták a sorozattól. Akkor a Budaörs 34–29-re tudott győzni, de – abban mindkét vezetőedző egyetért – a bajnokság más kávéház.

„Igaz, hogy nemrég találkoztunk a Kupában, de minden meccs más és más, így arra az összecsapásra alapozni nem lehet. Közvetlen rivális a két csapat, ami várhatóan kihatással lesz a színvonalra, de alapvetően nem akarom túldimenzionálni a mérkőzés jelentőségét. Ugyanolyan fontos csata lesz ez, mint bármelyik másik a bajnokságban, a végelszámolásig még sok minden történhet. Mindegyik meccsünkre a legjobb tudásunk szerint felkészülünk, ez most sem lesz másként. Biztosak lehetünk benne, hogy az ellenfelünk az utolsó pillanatig küzdeni fog, így fontos, hogy harciasan és fegyelmezetten játsszunk, ahogy tudunk.” – fogalmazott Mihály Attila a budaorsikezilabda.hu-nak.

A Kispest nemrég megszerezte első élvonalbeli évadának első győzelmét, miután nem kis meglepetésre idegenben egy góllal legyőzte az MTK Budapestet, de Béki Nagy Bertalan, a klub elnöke és egyben a felnőttek vezetőedzője szerint most akár megszerezhetik a másodikat is.

„A kupameccset mindkét klub az építkezésre használta, így kellemes edzőmecset játszottunk. A bajnokság azonban más kávéház, itt mindkét csapatnak nagy lehetőséget rejt a mérkőzés, ezért azt várom a csapatomtól, hogy a végsőkig küzdve, az utolsó utáni esélyt is megragadva hódítsa meg a budaörsi várat.” – mondta Béki Nagy Bertalan.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót a Bócz-Wiedemann játékvezető páros dirigálja.

A hétvége természetesen tartogat más kézilabdamérkőzéseket is. Mint beszámoltunk róla, az ÉRD az EHF-Kupa selejtezőjének harmadik körében a Dunaújvárosi Kohász KA-t látja vendégül szombaton 16 órakor az ÉRD Arénában. De a hétvégi program már péntek délután elkezdődik a térség csapatainak.

A Kiemelt Serdülő Bajnokságban (KSB) a nyolcadik körben az ÉRD a Győri Audi ETO KC otthonában vendégeskedik 17.30-tól, míg az Országos Serdülő Bajnokságban érdekelt ÉRD II a 10. fordulóban a Gárdony-Pázmándi NKKSE-hez látogat szintén 17.30-tól.

A Kovács László régióban a lány U10-es korosztályban mind az ÉRD, mind a Budaörs csapatai Tökölön szerepelnek. Az érdiek a Kóka KSK-val és az Inárcs-Örkény KC-val, a budaörsiek a VS Dunakeszivel és a Budakalászi SC-vel játszanak.

A Pest megyei junior bajnokságban az ÉRD amatőr csapata a Domonyi KSE ellen játszik a hatodik fordulóban, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában délelőtt 10 órakor. Akkor, amikor épp ugyanitt, szintén 10 órakor kezdődik a kung fu wushu országos bajnoki döntője is. Az időpont fedéséről megkerestük a szervezőket, amint választ kapunk rá, frissítjük cikkünket.

Frissítés: Az ÉRD női kézilabda csapata arról tájékoztatott, hogy az ÉRD–Domonyi KSE Pest megyei női junior mérkőzésének új időpontja: január 21.

A szombat délután mozgalmas lesz: az ÉRD–DKKA, EHF-Kupa és a Budaörs–Kispest NB I-es mérkőzés mellett a Pest megyei első osztály A csoportjában szereplő Százhalombattai TC a Tápiószelei SE ellen lép pályára hazai környezetben 16 órától, majd este, a megyei B csoportban érdekelt Százhalombattai DKSK az Erdőkertesi SE-t fogadja 20 órától.

Vasárnap Törökbálinton és Érden, a Treff Sportcentrumban is rendeznek korosztályos kézilabdafordulókat. A törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskolában a Kovács László régió B csoportjának U13-as lányai lépnek pályára, s az ÉRD két egysége játszik, az ÉRD 2003 és az ÉRD 2004. A Treff Piroska utcai sportcentrumában a Kovács László régió A csoportjából az U14-es fiúk mérik össze tudásukat. A treff 07 SE és a Budaörs is két-két mérkőzést játszik.

A Budapesti női felnőttbajnokság 7. fordulójában az ÉRD II az ÁMK Sportcsarnokban (Budapest, Simon Bolivár sétány 1-3.) fogadja a Tempo KSE-t.

A hétvége pedig a Százhalombattai KE férfi NB I/B-s mérkőzésével zárul kézilabdás szemszögből, hiszen az SZKE 19 órakor a PLER-Budapestet látja vendégük a városi szabadidőközpontban.

KSB, lány, nyugat, 8. forduló
11.11., 17.30:
Győri Audi ETO KC–ÉRD

OSB, lány, 10. forduló
11.11., 17.30:
Gárdony-Pázmándi NKKSE–ÉRD II

Kovács László régió, lány U10, Tököl
11.12., 9.45:
Kóka KSK–ÉRD; 10.30: Budaörs–VS Dunakeszi; 12.00: Inárcs-Örkény KC–ÉRD; 12.45: Budakalászi SC–Budaörs

Pest megyei férfi I. osztály, A csoport, 9. forduló
11.12. 16.00:
Százhalombattai TC–Tápiószelei SE

EHF-Kupa, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzés
11.12., 16.00:
ÉRD–DKKA

Női kézilabda NB I, 7. forduló
11.12., 18.00:
Budaörs–Elios-Kispesti NKK

Pest megyei férfi I. osztály, B csoport, 9. forduló
11.12., 20.00:
Százhalombattai DKSK–Erdőkertesi SE

Kovács László régió, B csoport, lány, U13, Törökbálint, 11.13.
09.00:
ÉRD 2004–Budai Farkasok NKFT; 10.00: ÉRD 2003–Budakalászi SC; 12.00: ÉRD 2004–ÉRD 2003

Kovács László régió, A csoport, fiú U14, Treff Sportcentrum, 11.13.
09.00:
Nagykovácsi Sólymok SE–Treff 07 SE; 10.00: Budakalászi SC–Budaörs II.; 13.00: Budaörs II.–Budai Farkasok NKFT; 15.00: Treff 07 SE–Gödöllői KC

Budapesti női felnőtt bajnokság, 7. forduló
11.13., 17.00:
ÉRD II–Tempo KSE

Férfi NB I/B nyugati csoport, 8. forduló
11.13., 19.00:
Százhalombattai KE–PLER-Budapest

Címkék