Lengyel-Magyar közgyűlés

Megtartotta idei közgyűlését az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. A résztvevők meghallgatták a tavalyi év szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint az idei év terveiről is döntöttek a tagok.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Lengyel–Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület 2004 óta szolgálja a két nép barátságának erősítését. Céljuk elsősorban a lengyel és magyar nép történetének feltárása, bemutatása, a lengyel kultúra és irodalom, a művészetek megismertetése, valamint a lengyel hagyományok megőrzése. Az Egyesület nagyon komoly munkát végez a lengyel-magyar kapcsolatok élénkítése terén – még akkor is, ha kevés lengyel származású, illetve lengyelül beszélő tagjuk van. De az a mintegy 60-70 fő nagy lelkesedéssel „dolgozik” az ügyön, a lengyel-magyar barátság ápolásán.

Would you like to replay the video?

Programjaikkal az Érden és környékén – többnyire magyar családi kötelékben élő lengyeleket éppúgy tagjaik között tudhatják, mint a két nemzet története és kultúrája iránt érdeklődő magyar nemzetiségű polgárokat. Fontos hitvallásuk, hogy civil szervezetként sokat tehetnek a két nép barátságának elmélyítése érdekében, ezért rendszeresen kulturális előadásokat, képzőművészeti és történeti kiállításokat szerveznek, valamint kapcsolatot tartanak lengyelországi kulturális egyesületekkel is.

Címkék