Régi-új elnök az egyesület élén

Tisztújító közgyűlést tartott szombaton az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. Az ülésen a tagok ismét Bazsóné Megyes Klárát választották meg 4 évre elnöknek, valamint új elnökségi tagokat is választottak a közgyűlésen.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Lengyel-Magyar Kulturális Egyesület tisztújító közgyűlésén a 2013-16 közötti időszak tevékenységének beszámolójában elhangzott, hogy az egyesület ébren tartja a lengyel hagyományokat, a megjelenő lengyel vonatkozású könyveket, filmeket bemutatják és látogatásokat, tanulmányutakat szerveznek Lengyelországba  - mondta el Bazsóné Megyes Klára egyesületi elnök.

A gyűlésen szó esett a 2017-re tervezett programokról is: márciusban Zajti Ferenc filmrendező egyik filmjét mutatják be, áprilisban lesz hagyományőrző húsvéti program. A Szent László-emlékévről Zsoldos Attila történész előadásával emlékeznek meg és kirándulást szerveznek Nagyváradra. Ezt követi Agócs Gergely népzenész és népzenekutató estje, aki a lengyel korálokkal ismerteti meg az érdeklődőket.

A tisztújító közgyűlésen újraválasztott elnök hozzátette, hogy az egyesület továbbra is feladatának tartja a fiatalok bevonását az egyesületi életbe, a kapcsolatépítést a többi lengyel szervezettel és az Országos Lengyel Önkormányzattal.

Címkék