Irány a Magyar Kupa döntője! (Friss)

A Magyar Kézilabda Szövetség kisorsolta a Magyar Kupa négyes döntőjének párosításait, az ÉRD a döntőbe jutásért a Fehérvár KC csapatával vív meg. A másik ágon a címvédő Győri Audi ETO KC küzd a bajnok FTC-Rail Cargo Hungariaval.

Hasonló tartalmaink:

Az MTK Budapest idegenbeli 27–26-os legyőzésével jutott ismét a legjobb négy közé az ÉRD, ahol tavaly ugyancsak az MTK felett aratott sikerével bronzérmet szerzett.

Tavaly a győri Audi Aréna adott otthont a kétnapos helyosztónak és Tekauer Norbert, az ÉRD klubelnöke múlt héten – Rácz Marianne, kapusedzővel közösen –  adott interjújában is azt mondta, hogy ismét ott rendezik a Magyar Kupát, ám a Magyar Kézilabda Szövetség beszámolója szerint a szigetszentmiklósi csarnokban lesz rendezve a kupa.

Szabó Edina csapata az április 30-án és május 1-én rendezett négyes döntőn a Fehérvár KC ellen csap össze a fináléba jutásért, míg a másik ágon a címvédő Győri Audi ETO KC és a bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria csapnak össze.

Az ÉRD felé billen a Fehérvár KC elleni mérleg nyelve, eddigi tizenkét találkozójuk során az ÉRD hétszer, a székesfehérvári csapat háromszor nyert két döntetlen mellett, ebből egy meccs a Magyar Kupa negyedik fordulójában volt, 2014 novemberében a tízgólos Klivinyi Kinga vezetésével győzött 28–27-re idegenben az ÉRD.

A Magyar Kézilabda Szövetség kiírása szerint a négyes döntőre április 30-án és május 1-én kerül sor, ám az ÉRD a Kupagyőztesek Európa Kupájában is érdekelt, a KEK döntőjének egyik felvonását – információink szerint – éppen azon a hétvégén tartanák, amennyiben az ÉRD a nemzetközi porondon is bejut a döntőbe a Magyar Kupa időpontja változhat. Addig azonban a francia Issy Paris-on kell túljutni.

Amennyiben az ÉRD bejut a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjébe, akkor két hétre rá, a Final Four utáni hétvégén, május 14-15-én rendezik a Magyar Kupa négyes döntőjét.

„Ahogy aktuálissá válik – aminek örülünk, ha bejutnak a döntőbe – akkor időben meg fogjuk változtatni a Magyar Kupa négyes döntőjének időpontját, vannak elképzeléseink, de addig amíg nem aktuális nem kívánunk semmit változtatni.” – reagált megkeresésünkre Éliás Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség versenyigazgatója.

„Az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) naptárát tavaly szeptemberben, a bajnokság elindulásakor kaptuk meg, azért nem akartunk addig belenyúlni, mert ha tárgytalan, akkor felesleges összekavarni a programot, mivel a bajnokságban rájátszás van, illetve Bajnokok Ligája négyes döntő is lesz.” – jegyezte meg Éliás Gábor.

A versenyigazgató tájékoztatott arról is, hogy a következő szezontól a második számú kupasorozat, a KEK és a harmadik sorozat, az EHF-kupa összevonásával nem csökken a magyar csapatok kvótáinak száma, így összesen öt magyar csapat indulhat a nemzetközi porondon.

A magyar bajnok automatikusan a Bajnokok Ligája csoportkörében, a Magyar Kupa győztese a BL selejtezőjében, a Magyar Kupa legjobb, nem Bajnokok Ligáját érő helyen végző csapata az összevont sorozatban indulhat a bajnoki harmadikkal és negyedikkel. Amennyiben valamelyik csapat több, kvótát érő helyen végez, akkor az indulási jog „lejjebb esik”, így a K&H női kézilabda liga ötödik helyen végző csapata is indulhat az új sorozatban (lásd: tavaly az ÉRD a Magyar Kupa bronzéremmel a KEK-be, a bajnoki harmadik hellyel az EHF-kupába szerzett kvótát, így utóbbiban az indulási jogot a bajnokság ötödik – legjobb nem kvótás – helyén végző csapata, a Siófok kapta meg).

Az összevont, EHF-kupa néven fennmaradó sorozattal kapcsolatban Rácz Marianne, az ÉRD kapusedzője az ÉRD FM-nek adott interjújában elmondta, hogy ismeretei szerint a nemzetközi kupában a Bajnokok Ligájához hasonló csoportmérkőzéses lebonyolítás lesz – a pontos kiírás egyelőre nem ismert.

Női Magyar Kupa, elődöntők:

FEHÉRVÁR KC–ÉRD

GYŐRI AUDI ETO–FTC RAIL CARGO HUNGARIA

Kép: facebook

Címkék