HETI MENÜ – 2016. FEBRUÁR 21.
A Bocuse d’Or Szakácsolimpia idei európai selejtezőjén ismét Széll Tamás, a 2013-as világverseny 10. helyezett séfje vehet részt, a Michelin-csillagos Onyx étterem képviseletében. A hazai döntő a Hungexpo területén volt csütörtökön, ahol a májusi Európa Döntő is lesz. Csíki Sándor gasztronómiai szakértő mondja el a tudnivalókat.
A pesti Broadway tetején, Bér Rudolf festőművész műteremlakásában mutatkozott be a héten az új mátrai pincészet, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok. A helyszínválasztás nem tévedés, hiszen az impozáns Ernst palotában található Bér Rudolf (Rudino) festőművész műteremlakása, itt van a házban a Capa Központ is, és a műterem ablakaiból éppen a felújított Zeneakadémia teteje néz szembe. Miért itt? A műteremlakás negyedévente kinyitja az ajtót, és átalakul MűteremLakáSzínházzá. Fellépett itt már Kulka János, Ónodi Eszter, Nádasdy Ádám, legközelebb pedig Váczi Eszter és a Quartet koncertezik majd. A Rudino Art Show-knak része a gasztronómia, legközelebb a Dubicz Pincészet tölti majd a poharakba a Gyöngyösön készített mátrai borait és a TG Italiano hozza az étket.