A kakukkostól az okosóráig

Negyedik alkalommal rendez órabörzét Érden Oláh Zoltán órásmester. A látogatók negyven-ötven kiállító különleges időmérőit tekinthetik meg az Érdi Vigadóban március 13-án, délelőtt tíz és délután három óra között.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi órabörzék különleges alkalomnak számítanak: a hasonló fővárosi rendezvényeken rendszerint ugyanazok a kiállítók és a vásárlók, Érden viszont sok az új érdeklődő – tudtuk meg Oláh Zoltán órásmestertől, aki Pápától Szegedig több városból vár kiállítókat és látogatókat.

– Ez a rendezvény az órák szerelmeseinek szól – órásmestereknek, gyűjtőknek és érdeklődőknek egyaránt. A bemutatott kollekció pedig nagyon változatos: a legmodernebb okosóráktól a százötven éves darabokig, falióráktól a régi szerkezetekig minden megtalálható lesz. Jómagam is viszek pár különlegességet, például egy négyszáz napos órát – mondta lapunknak Oláh mester, akitől megtudhattuk azt is: az érdeklődők tanácsot kérhetnek a szakemberektől, órákat is vásárolhatnak, javítást azonban a helyszínen nem tudnak vállalni a kollégák.

– Aki szeretné, elhozhatja felbecsültetni az óráját, sőt, egy-két órás elemet, esetleg szíjat is cserél, de ennél többre egy börze nyüzsgésében vállalkozni nem lehet – hangsúlyozta a rendezvény főszervezője.

Az órabörzére idén is a Vigadóban kerül sor, a belépődíj 1000 forintba kerül majd, amit a helyszínen tudnak megváltani a látogatók. Aki addig is szeretne elmélyülni a míves órák világában, az órásmester által az egyik közösségi oldalon indított, órásoknak és órakedvelőknek szóló csoportban megteheti, a börzéről pedig a http://www.oraborze-erd.hu honlapon tudhatnak meg többet az érdeklődők.

Érdi Újság

Ádám Katalin 

Címkék