Filozofáljon a Vigadóban!

Egy igencsak érdekes kezdeményezés indult útjára az Érdi Vigadóban tegnap este. A hivatását tekintve festőművész Arnóti András úgy gondolta, hogy akár városunk is bekapcsolódhatna az úgynevezett filozófiai kávéház mozgalomba.

Hasonló tartalmaink:

A filozófiai kávéház Párizsban bontakozott ki még az 1990-es években és a lényege, hogy összehozza a gondolkodásra vagy ha úgy tetszik filozofálásra nyitott embereket.

A dolog tehát egyszerű, aki szeret akár a hétköznapi, akár az élet nagy kérdéseiről elmélkedni és e gondolatokat szívesen megosztaná másokkal is vagy épp kíváncsi a többiek véleményére, annak kéthetente csütörtökön az Érdi Vigadóban a helye. A szervező elárulta, ahogy a világ más pontjain működő filozófiai kávéházakban, úgy itt is teljes nyitottság van, bárki bejöhet és leülhet az asztalhoz, pusztán két dolgot szeretnének betartani. Az egyik, hogy az aktuálpolitika valamint a vallás nem szerepelhet a megvitatandó témák közt, a másik, hogy mivel a beszélgetések ideális létszáma 10-15 fő, ezért egy alkalommal ennél több embert nem biztos, hogy tudnak fogadni.

A filozófiai kávéház legközelebb két hét múlva csütörtökön este 7 órától  várja az érdeklődőket az Érdi Vigadóban.

 

Címkék