Országos razziát tart a rendőrség

Háromnapos országos ellenőrzésre készül a rendőrség a hosszú hétvégét követő napokban.

Hasonló tartalmaink:

Magyarországon is többnapos közúti ellenőrzést tart a rendőrség csatlakozva az európai Tispol akcióhoz. 2016. március 16. és március 18. között a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik a rendőrök.

Az országos razzia során  rendőrség elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére koncentrál, de a többi szabálysértésre is figyelnek.

A rendőrség rámutat: a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Mint ismeretes 2015-ben a halálos kimenetelű balesetek száma 1,7%-kal (573-ról 583-ra), a súlyos sérüléses balesetek száma 2,9%-kal (4713-ról 4848-ra), míg a könnyű sérüléses baleseteké 2,4%-kal (10 561-ről 10 810-re) nőtt. Az elmúlt évben a közúti balesetben meghalt személyek száma18 fős növekedést mutat, 644 fő vesztette életét közútjainkon.

A biztonsági öveket előtérbe helyező ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre a Tispol tagláamok, ennek során a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

vezess.hu

Címkék