Szezonzáró kézilabdaverseny

Szerdán és csütörtökön rendezték az Érd Arénában az ÉRD női kézilabda csapatának utánpótlásbázisát adó Suli Kézilabda Utánpótlás Program (SKUP) idei utolsó fordulóját, ahol szerdán a fiúk 26 csapattal, csütörtökön a lányok 27 csapattal vettek részt.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd Arénában rendezett versenyen négy pályán zajlottak a küzdelmek. A négycsapatos csoportokból a körmérkőzések után az első két helyezett a felsőházi rájátszásban, a harmadik és negyedik az alsóházban folytatta szereplését, ahonnan keresztjáték után lehetett a végső helyezésekért harcba szállni.

A fiúknál a Ligeti Pumák csapata diadalmaskodott megelőzve a második helyezett Bolyai Farkasok egységét, míg a dobogó legalsó fokára a Viadukt állhatott.

A lányoknál a fináléban a Lila majmok 7–0-ra győzték le a Ligeti delfineket, míg a bronzéremért folyó csatában a Kőrösi minyonok 4–1-re múltál felül a Ligeti tulipánokat.

A Suli Kézilabda Utánpótlás Program kétnapos rendezvényén nagyjából hatszáz diák vett részt a térség iskoláiból. Az összesített pontversenyben a legsikeresebb iskola a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola lett.

A SKUP-ban nagyjából kétezer térségben tanuló diák vesz részt, beleértve a felsős tagozatosokat is. A program szorosan kötődik az ÉRD női kézilabda csapatához, így néhányan az iskolai kézilabdázásból már átkerültek a gárda utánpótlás csapataiba is.

A kétnapos tornán az iskolák több egységet is indítottak rendkívül különleges fantázianevekkel, voltak itt smileyk, minyonok, villámvaddisznók, hópárducok, fekete gyémántok, bitangok, koponyák és amazonok is, de nem feledkeztek meg Dragiról, a klub kabalafigurájáról sem, így az egyik fiú csapat Dragon néven indult.

Címkék