Jól sikerült a Magyarok Érdi Vására

Az időjárási előrejelzések szerencsére ezúttal nem jöttek be, és József napon szép napos időben rendezték meg az idei év első Magyarok érdi vásárát. A közelgő húsvét miatt a mostani vásár, ha lehet még színesebb és gazdagabb volt, mind élelmiszer kínálatban, mind pedig a tárgyakban. 

Hasonló tartalmaink:

A Magyarok érdi vásárát 2009 őszén rendezték meg először városunkban. Kezdetben a Szepes Gyula Művélődési Központ mögötti murvás parkoló volt az otthona, majd az uniós forrásból megépített új Főtéren lelt végleges helyére az egyre színesebb és egyre több látogatót vonzó börze. Magyarországon az elmúlt néhány évben jelentősen nőtt a magyar élelmiszerek iránti igény a fogyasztók körében, ez az oka annak, hogy a rendezvény sosem veszít a népszerűségéből, az árusok és a látogatók is folyamatosan keresik az érdi vásárt.

DSC03526A Magyarok Érdi vásárában ezúttal is voltak gyermekprogramok a szokásos népi játszóudvar játékain és a közkedvelt „kukorica feldolgozó manufaktúrán” túl kézműves mesterek sora várta a kicsiket és a nagyokat. Ki lehetett próbálni a kovácsmesterséget, a furulya-készítővel pedig züzülőt, vagyis nádidudát lehetett készíteni, valamint a tűzzománc készítéssel és a fafaragással is meg lehetett ismerkedni. A népi sátorban pedig a gyerekek tojást festettek, húsvéti kisállatokat színeztek, de kipróbálhatták az ékszerkészítést, a szövést és a fonást is.

A következő Magyarok vására május 14-én lesz Érd főterén.

 

Címkék