Eredményes a Pest megyei ügyészségek munkája

A Pest Megyei Főügyészségen 2016. március 11-én szervezett értekezleten a 2015-ös esztendő tevékenységét értékelték. Az értekezleten dr. Lajtár István, a legfőbb ügyész közjogi helyettese is részt vett. Dr. Szabó Ferenc főügyész beszámolója szerint Pest megye ügyészei hatékonyan és eredményesen látják el feladataikat.

Hasonló tartalmaink:

A tetemes számú ügy feldolgozása során a kollégák a törvény szerinti ügyintézési határidőket tartják. Kiemelt figyelmet fordítanak a büntetőeljárást gyorsító intézmények: bíróság elé állítás, tárgyalás mellőzés, közvetítői eljárás alkalmazására. A megye ügyészségeinek váderedményessége az országos átlagot meghaladó. Pest megyében az ügyészségi nyomozást végző Pestvidéki Nyomozó Ügyészség az elmúlt évben szerteágazó bűnügyekben nyomozott, az ún. nyelvvizsga ügy tárgyalása zajlik.

A közjogi ügyészi tevékenység keretében az ügyészek egyre növekvő ügyforgalommal találkoznak a szabálysértési tárgyú ügyek és a civil szervezeteket érintő ügyek terén. Ez utóbbi területen az ügyészek több száz peres és nemperes eljárást kezdeményeztek. Pest megyének 14 ügyészsége van. Rövid időn belül Nagykátán, Gödöllőn és Szigetszentmiklóson épül új épület az ügyészség elhelyezésének a jelenleginél kedvezőbb kialakítására. Dr. Lajtár István úr elismerését fejezte ki

Pest megye ügyészi tevékenységéért, és további sikereket kívánva köszönetet mondott valamennyi ügyész kolléga munkájáért.

Címkék