Több volt benne

Fájó vereséget szenvedett az Érdi VSE labdarúgó csapata az NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójában, miután a fordulót megelőzően a 15. helyen szerénykedő Sárvár FC otthonában kaptak ki Limperger Zsolték 3–1-re.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE az elmúlt hetekben igencsak rapszodikus teljesítményt nyújt, van, amikor idegenben, van amikor hazai pályán  játszik sokgólos döntetlent, aztán van, amikor esélytelenként kap ki, van, amikor pazar meccsen remek játékkal szerzi meg a három pontot  és van a talán legfájóbb teljesítmény, amikor esélyesként bukik ponto(ka)t.

Ezúttal utóbbi történt, az érdiek számítottak a Sárvár FC elleni meccs esélyesének és jó reményekkel is utaztak oda. Az első percek az ilyenkor szokásos tapogatózással kezdődtek, majd a rendkívül élénk Kelemen Patrik próbált többször is kiugrani a védők tengelyéből, de a hazaiak rendre tisztázni tudtak. Az ilyenkor szokásos Murphy-törvényszerűsége mindig előjön, az egyik csapat támad, a másik gólt szerez. Csákvári cselezte ki előbb Cservenkát, majd Hegedűst, az ajtó-ablak helyzetből pedig nem hibázott, 1–0.

A negyed óra után megélénkülő érdiek mellé nem pártolt a szerencse, Csizmadia Zoltán előbb Ország Péter jobboldali beadását, majd Cservenka Gergő szögletét fejelte a felső kapufára…A játékrész további részében a védekezésre berendezkedő igen hamar ráült előnyére, az érdiek pedig nem tudták feltörni a masszív védelmet.

A fordulás után is harcban volt az egyenlítésért az Érdi VSE, de a védelembe ismét hiba csúszott. Az érdiek kapusa, Kertész Ferenc alászaladt egy beadásnak, Rajos pedig köszönte szépen és kettőre növelte a sárvári előnyt a 63. percben.

Nem sokkal később megtört a jég, Gyurácz Bálint szépített, miután Palásthy Norbert „kikaparta neki a gesztenyét” azzal, hogy a kapu előterében szerzett labdát, majd beadását Gyurácz emelte a kapus felett a kapuba, 2–1.

A felcsillanó remény hamar szertefoszlott, Koronczai hét perccel az érdiek szépítő találata után állította be a 3–1-es sárvári győzelmet.

Az Érdi VSE visszacsúszott a tabella 11. helyére. A 24. fordulóban Limperger Zsolték az ETO FC Győrt fogadják március 26-án, 15 órától az Ercsi úti Sporttelepen.

Sárvár FC – Érdi VSE 3–1 (1–0)

Sárvár FC: Osvald – Csákvári (Bedi, 65. perc), Subicz, Horváth András, Ambrus – Rajos (Lempeg, 72. p.), Manganelli, Németh Gábor, Kocsis T., Klauzer (Sipos, 74. p.) – Koronczai

Vezetőedző: Takács Gábor

Érdi VSE: Kertész – Ország (Balázsovics, 54. p.), Honti, Hegedűs, Cservenka – Pallagi (Skita, 31. p.), Kónya B. (Ebedli, 85. p.), Csizmadia – Kelemen, Palásthy, Gyurácz B.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Csákvári 11. perc, Rajos 63. p., Koronczai 79. p., ill. Gyurácz B. 72. p.

Sárgalap: Németh Gábor, akadályozásért, 82. perc, Lempeg – visszahúzásért, 87. p., Kocsis T. – akadályozásért, 92. p., ill. Honti veszélyes játékért, 33. p.

 

Diósdi dráma

Minden jel arra mutatott, hogy az Érdi VSE-vel azonos csoportban szereplő Diósdi TC-SELECT hazai pályán gól nélküli döntetlent játszik a sereghajtó Csornai SE-vel, aztán a 92. percben az emberhátrányban játszó diósdiak gólt kaptak és 1–0-s vereséget szenvedtek. Ezzel egy ponttal előzik meg térségi riválisukat a tabellán.

Diósdi TC-SELECT – Csornai SE 0–1

További eredmények, NB III Nyugati csoport, 23. forduló:

Mosonmagyaróvári TE 1904 – III. Ker. TVE 5–1

Puskás Akadémia FC II. – Tatabánya FC 0–2

TARR Andráshida SC – Dorogi FC 0–0

Videoton FC II. – Balatonfüredi FC 1–1

BKV Előre – Csepel FC 4–0

Ferencvárosi TC II. – MTK Budapest II. 0–2

 

Valami nem stimmel

A labdarúgó Merkantil Bank NB II-be idén feljutó Budaörs már azzal nagy bravúrt ért el, hogy sokáig a dobogón tanyázott, ám úgy tűnik, hogy kipukkadt a lufi. Miskei Attila csapata a 20. fordulóban Csákváron szerepelt és kapott ki 4–1-re, amellyel visszacsúszott a tabella ötödik helyére. A Budaörs utóbbi öt meccsének mérlege egy győzelem, egy döntetlen és három vereség.

Aqvital FC Csákvár – Budaörs 4–1 (3–1)

Gólszerzők: Hegedűs G. (öngól – 14. perc), Makrai (21., 34. p.), Bartos J. (92. p.), ill. Miskei M. (19. p.)

Fotó: Harmat Jenő

Címkék