Rozmaringok daloltak

Ötödik alkalommal rendezte meg német nemzetiségi kórustalálkozóját az érdi Rozmaring kórus: a vasárnapi tavaszköszöntő rendezvényen négy együttes, valamint a Lukin László Iskola Fúvószenekara és két szólista is bemutatkozott. Sváb szokás szerint almával, rozmaringgal várták az érdi házigazdák a Törökbálintról, Etyekről és Győrből érkező vendégeket, no meg üdvözlő műsorral, a Lukin fúvószenekar jóvoltából.

Hasonló tartalmaink:

Mint Stiblo Anna, a Rozmaring Német Nemzetiségi Kórus vezetője elmondta, ezaz első olyan találkozó, amelyen a fúvósok bemutatkoztak. A fúvószenekar műsora után az együttesek léptek a színpadra, majd az együtt elköltött vacsora után indult a mulatság: közös tánccal, énekléssel.

A véletlen úgy hozta, hogy két meghívott kórus is a Rozmaring nevet viseli. – A győri Rozmaring kórust régóta ismerjük, rendszeresen látogatjuk egymás találkozóit. Az etyeki Rozmaring együttest és a Törökbálinti Svábkórust viszont első ízben látjuk vendégül – fűzte hozzá Stiblo Anna.

Bár a nagyközönség most nem lehetett részese az érdi kórus műsorának, más rendezvényeken rendszeresen találkozhatnak az együttessel.

 

Címkék