Vízilabda bajnokság az Arénában

Nem fogott ki jó napot a Budapesti Honvéd SE-Érd csapata az ÉRD Arénában rendezett bajnoki fordulón. A 2014 őszén alakult érdi vízilabda szakosztály a Rusorán Péter Gyermekbajnokság 2002-es születésű mezőnyének rájátszásában volt érdekelt.

Hasonló tartalmaink:

Az érdi vízilabdázók az Aquaworm elleni 8–7-es győzelem után bíztak abban, hogy hazai medencében gyűjthetik be első bajnoki szezonjuk második győzelmét. A 16-23. helyek megosztásáért zajló rájátszásban a Budapesti Honvéd-Érd két nagy vereséget szenvedett el. A rájátszás éllovasától, a Bókay-KSI gárdájától 26 góllal, az Új Hullám SE-től 27 góllal kaptak ki az érdiek. Az Új Hullám elleni meccs után Vargáné Gazdag Erika, a csapat edzője elmondta, hogy az érdiek képességei alapján sokkal szorosabb eredményt várt – nagyjából tíz gól közelit.
Annak ellenére, hogy a csapat kikapott, azért azt el kell ismerni, hogy a többi együttessel ellentétben az érdiek alig másfél éve vízilabdáznak, sőt az első labdás edzéseket nincs egy éve sem, hogy elkezdték, ehhez képest a mutatott játékban sokat fejlődtek. A Bókay-KSI elleni meccsen például az ellenfél játékosainak szülei többször hangsúlyozták, hogy egy év múlva ebben a csapatban nagyon sok lesz, sokat fognak fejlődni. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a következő évben már a 2003-as születésűek között indulnak az érdiek, ami rendkívüli lényeges, hiszen idén alig néhány 2002-es pólósa van a csapatnak, de játszanak még 2004-esek is – a két év ebben a korban pedig nem kicsi idő. Egyúttal nagyon gyorsan lehet fejlődni, szóval egy év múlva már nem a második győzelmet fogjuk várni, hanem már az ellenfélre számolhatunk rá.

Eredmények, Rusorán Péter Gyermekbajnokság 2002, 16-23. helyért, 3. forduló, ÉRD Aréna:

BVSC-Póló Zugló II – Új Hullám SE 9–3

Új Hullám SE – Budapesti Honvéd SE–Érd 27–0

HUVK SE II – BVSC-Póló leány 9–6

Domino Avus – BVSC-Póló Zugló II 11–5

Aquaworm – BVSC-Póló leány 1–23

Budapesti Honvéd SE-Érd – Bókay-KSI 0–26

Domino Avus – HUVK SE II 12–5

Bókay-KSI – Aquaworm 33–2

Címkék