Hova tovább?

Szabó Edina, az ÉRD női kézilabda csapatának vezetőedzője és Fekete Bozsana, a klub balszélsője volt az ÉRD FM vendége múlt héten.

Hasonló tartalmaink:

Megterhelő sorozat

- Két hónap alatt 14 meccs – ennyi mérkőzést játszott január 3. és március 3. között az ÉRD női kézilabda csapata (Nyolc bajnoki, négy KEK, kettő Magyar Kupa), ezekből 11-et megnyert, csak három idegenbeli meccsén nem győzött, a Győr, a Dunaújváros és az Issy Paris vendégeként – ennek ellenére irigylésre méltó időszak volt ez.

Hat év, öt válogatott

- Szabó Edina hat éve az ÉRD vezetőedzője, ez alatt számos válogatott játékost kinevelt, a legutóbbi válogatott szereplések során a felnőtt válogatottakban öt jelenlegi érdi szerepelt, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga a magyarban, Katarina Krpezs-Slezák a szerbben, Andjela Bulatovics pedig a montenegróiban, mellettük Szabó Laura a korosztályos csapatot erősítette, de a 18 fős magyar keretből heten (!) játszottak az érdi vezetőedző keze alatt.

Fekete Bozsana a világ egyik (ha nem a) legjobb strandkézilabdázója. Története rendkívül különleges, tavalyig balátlövőként az MTK Budapestet (azelőtt BSE) erősítette, de idén sportágat és posztot is váltott – nem is eredménytelenül.

Mi jöhet még?

- A tavalyi szezon az ÉRD legsikeresebb éve volt, hiszen a csapat a bajnoki bronz mellé a Magyar Kupában is a harmadik helyen végzett, valamint az EHF-kupában is az elődöntőig menetelt. Az újjáépülő csapat pedig magasabb szintről indult, mint az előző csapatépítésnél. Felvetődik a kérdés, meddig lehet el jutni.

Mindenkinek el kell végezni a saját feladatát

- A rossz forma egy tökéletes kibúvó – vallja ezt Szabó Edina, aki azzal indokolja mindezt, hogy minden vezetőedzőnek és stábtagnak az az elsődleges feladata, hogy az aktuális időpontban csapata és annak játékosai a lehető legjobb formában legyenek. A Győr elleni majdnem csoda után az M4 Sportnak nyilatkozva mondta ezeket Szabó Edina: „Ilyen, hogy jó forma, nem létezik, fegyelmezettség van, pontos játék, ha tudják ezt tartani, és normálisan védekeznek, akkor lehet, hogy így megy tovább.

Hét nap, három meccs

Az ÉRD női kézilabda csapata március 23-án a bajnoki címvédő Ferencvárost, 26-án a Fehérvár KC-t fogadja az Érd Arénában, majd az alapszakasz zárásaként március 30-án egy rangadón lép pályára Siófokon.

 

Címkék