Feltérképezik a fakadóvízeket

A 2015. július 3-án tartott miniszterelnöki látogatás kapcsán Érd Megyei Jogú Város és Magyarország Kormánya a Modern Városok program keretében együttműködési megállapodást kötött a város középtávú fejlesztéséről. Ennek eredményeként megindult a megállapodásban szereplő fejlesztési programok feldolgozása, előkészítése, tervezése.

Hasonló tartalmaink:

Mivel ezek között kiemelten szerepel több, vízügyi szempontból jelentős beruházás, ezért elkezdődött Érd város felszíni vízelvezető rendszerének teljes körű felmérése, melynek közvetlen célja a vízügyi beruházások alapját képező átfogó tanulmányterv elkészítése.

A vízelvezető rendszer felmérésének fontos eleme az Érd területén található jelentős mennyiségű, eddig nem nyilvántartott természetes eredetű forrás és fakadóvíz feltérképezése. Ezek a források, fakadóvizek némely esetben építmény- vagy épületkárokat okozhatnak, útburkolatok tönkremenetelét is okozhatják. Ezeknek a vizeknek a számbavétele, rendezett elvezetése közügyünk.

A minél pontosabb adatgyűjtés érdekében a Polgármesteri Hivatal kéri a Tisztelt lakosságot, hogy ha a telkükön, vagy lakókörnyezetükben állandó jelleggel vagy időszakosan a föld alól előbukkanó erekről, fakadóvizekről, forrásokról van tudomásuk, ezt a pontos helyszín és a körülmények ismertetésével legkésőbb 2016. április 30-ig jelezzék a munka koordinálását végző Érd és Térsége Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Önkormányzati Társulás ügyfélszolgálati irodájánál az alábbi elérhetőségek egyikén:

telefon.:                     (23)520303

e-mail:                       ugyfelszolgalat@@erdicsatornazas.hu

személyesen:           2030 Érd, Diósdi út 14/A

Közreműködésüket ezúton is köszönjük!

 

Kovács Péter Barna
projektvezető

 

Címkék